Ştiinţa câştigă la Arad şi revine pe primul loc

0
519

UTA – Universitatea Craiova 1-2

Au marcat: Buhăcianu 22 / Cicâldău 13, Ofosu 26.

UTA: Iacob – Bustea, Erico, Benga, Roumpoulakou – Ursu (68 Melinte), Albu, Isac (68 Oroian), D. Rusu (46 Ioniţă) – Buhăcianu, Cr. Rus (80 Miculescu). Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: D. Balauru – Fl. Ilie, C. Popescu.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 6 (61 Vătăjelu) 4, Bălaşa 6 (51 Papp) 6, M. Constantin 7, Bancu 4 – Screciu 6, Nistor 6, Cicâldău 7 – Bărbuţ 5 (76 Ivan), Mamut 7, Ofosu 7. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Căpăţână, Mateiu, Baiaram, Câmpanu, V. Constantin.

Arbitru: Marius Avram 6. Asistenţi: Mircea Orbuleţ, Marius Badea. Rezervă: Florin Marcu.

Observatori: Dan Potocianu, Florin Hâncu. Stadion: „Francisc Neuman”

Eliminare: Benga 85.

În epilogul etapei a 13-a, Craiova avea şansa de a reveni pe primul loc, dar eşecul FCSB în Gruia trebuia coroborat cu un succes al trupei lui Papură la Arad. Revelaţia UTA avea şi ea ocazia de a reveni în sextetul de play-off, deşi în duelul cu oltenii nu i-a avut pe cei mai experimentaţi jucători, Hora, Morar şi N. Roşu, suspendaţi. De partea cealaltă, Papură a ales să nu schimbe titularii cu care învinsese Mediaşul.

Deşi au avut posesia din start, craiovenii au fost incomodaţi de presingul agresiv al gazdelor, împins până la Pigliacelli, portarul care declanşează construcţia în multe situaţii. Şi totuşi, al-albaştrii au deschis scorul din primul sfert de oră. Specalizat în rolul de pivot şi de servant, nu de marcator, Ivan Mamut a aşezat excelent o minge pentru exteriorul lui Cicâldău, execuţia decarului fiind superbă, cu efect, de la 16 metri, lângă bară.

Gazdele au replicat repede, dar şi pentru că Bancu a avut o primă repriză de coşmar. După câteva ezitări, a prilejuit un corner, din care Buhăcianu a egalat cu o lovitură de cap, de lângă căpitanul oltenilor. Bancu s-a ales şi cu o lovitură în gleznă şi apoi cu un cot în mandibulă din partea adversarilor, fiind groggy. Ştiinţa a intrat totuşi cu avantaj la cabine. Mamut şi-a trecut în cont încă un assist, când l-a lansat pe Ofosu spre gol, fază similară celei din care Ştiinţa a marcat al doilea gol cu Mediaşul. De la 2-1, registrul s-a schimbat, oltenii făcând pasul în propria jumătate, aşteptând zbaterea în gol a gazdelor.

Repriza secundă, hidoasă

Ca de obicei, Bălaşa a declarat forfait pe parcursul partidei, iar Papp şi Marius Constantin au refăcut, după un deceniu, cuplul defensiv de la Vaslui. Repriza secundă a fost de-a dreptul enervantă. UTA a vrut să atace, dar n-a putut, Craiova putea ataca, dar n-a vrut. A ieşit o repriză fără ocazii, iar terenul prost a împiedicat şi el tentativele de fotbal. Frustrate că nu pot mai mult, gazdele au abordat un joc dur, iar dacă Rus a fost iertat de al doilea galben, fiindcă l-a scos din joc pe Vlădoiu, Benga a fost eliminat pentru intrarea criminală la Mamut. Ştiinţa s-a mulţumit cu avatajul minim, mizând că arădenii n-au forţă să egaleze. Trupa lui Papură a trăit periculos pe final, s-a jucat cu focul şi se putea arde la ultima fază, dar Albu, singur pe 6 metri, a reluat cu capul în braţele lui Pigliacelli. Craiova răsuflă uşurată şi este lider înaintea derby-urilor cu FCSB şi CFR Cluj.