Papură: “Puteam fi pedepsiţi pe final, era nedrept”

0
724

La finalul partidei de la Arad, antrenorul Ştiinţei, Cornel Papură, s-a arătat deranjat că echipa sa a riscat să fie egalată la ultima fază a unui meci pe care l-a controlat, dar fără a se detaşa pe tabelă.

„Nu a fost un joc foarte frumos, ne-am panicat puțin.  Obiectivul principal era să luăm cele 3 puncte şi am reuşit să-l îndeplinim. UTA a avut câteva situaţii pe faze fixe, dar pe joc nu ne-a surprins cu nimic. E o chestie mentală a jucătorilor să încerce să conserve rezultatul pe final, acest instinct te face să nu mai ieşi, să nu mai vii în presing, plus că terenul ne-a pus mari probleme. Eşti dezavantajat când încerci să construieşti pe un teren greu, chiar dacă pe final am avut om în plus, fiindcă pe un astfel de gazon nu ai siguranţa pasei. Fiecare victorie e importantă, indiferent de momentul în care vine. M-a supărat că am ajuns în situaţia de a putea fi egalaţi la ultima fază, fiindcă trebuia să închidem meciul, am avut cu câteva minute înainte o situaţie de superioritate în careul advers şi nu am speculat-o. Poţi fi pedepsit. Era nedrept, dar am trăit multe momente de acest gen. Important e cum suntem la finala campionatului, nu acum, e ca la maraton, contează unde eşti la final, nu după 13-14 kilometri.  Urmează două meciuri grele pentru noi.”

Balint: “Ne-a bătut un jucător care a costat 1 milion de euro”

De partea cealaltă, antrenorul celor de la UTA, Laszlo Balint, a pus victoria Craiovei pe seama diferenţei de buget, spunând că doar transferul lui Alex Cicâldău a costat 1 milion de euro.

“Sunt dezamăgit, nu supărat. Nu am de ce să fiu supărat pe băieţi. Atât cât au putut, au încercat, şi-au lăsat şi ultimul strop de energie pe teren. Dar e foarte important să înţelegem toţi de la club şi din Arad că azi ne-a bătut un jucător care a costat un milion de euro (n.a. Alex Cicâldău). Noi încercăm să facem tot posibilul să creștem, să dezvoltăm clubul, dar trebuie să rămânem ancorați în realitate, să vedem ceea ce putem noi. Vrem să ne luăm la trântă și cu granzii campionatului, dar s-a demonastrat, cel puțin în ultimele două meciuri, că e destul de dificil să facem acest lucru. Asta nu ne descurajează, o luăm de la capăt mâine” a spus Balint.