Azi, UTA – Craiova. Ştiinţa are şansa de a reveni pe primul loc

0
550

UTA – Universitatea Craiova

Stadion: „Francisc Neumann”, ora 19

UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Rrumbullaku – Miculescu, Albu, Ursu, D. Rusu – Buhăcianu, Cr. Rus. Antrenor: Laszlo Balint. Rezerve: D. Balauru – Fl. Ilie, Isac, Bustea, Melinte, Tescan, C. Popescu.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Screciu, Nistor, Cicâldău – Bărbuţ, Mamut, Ofosu. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: Marinescu – Vătăjelu, Papp, Acka, Căpăţână, Mateiu, Baiaram, V. Constantin, Ivan.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti).

Înaintea derby-urilor cu FCSB şi CFR Cluj, Universitatea Craiova joacă la Arad, în faţa revelaţiei sezonului, UTA, o formaţie nou-promovată, care se află în zona play-off-ului. „Bătrâna Doamnă”, campioană a provinciei atâtea decenii, a fost egalată la titluri de CFR Cluj, în vara aceasta. Arădenii joacă şi pe un stadion nou, din acest campionat, „Francisc Neumann” fiind reconstruit, dar posedă aceeaşi problemă, cu suprafaţa de joc, pe care o au toate noile arene de la noi din ţară. Gazdelor le lipsesc trei dintre cei mai experimentaţi jucători, Hora, Morar şi Neluţ Roşu, toţi suspendaţi, astfel încât Craiova are şi mai puţine scuze în cazul în care nu revine acasă cu toate punctele, mai ales că are ocazia de a reveni pe prima poziţie a clasamentului, iar în ultimele două etape dispută derby-urile cu FCSB şi CFR Cluj. Lui Cornel Papură îi lipsesc Koljic, Bic şi Ivanov, dar se poate bizui din nou pe Ivan, dacă se poate spune astfel, după forma arătată de acesta de când a revenit la Craiova. Revenind la istorie, confruntări directe au mai avut loc de ceva vreme, dar e de amintit că Ştiinţa a pierdut un titlu la Arad, în ultima etapă (0-1), în 1973, deşi a câştigat un renume după acel sezon straniu – Campioana Unei Mari Iubiri. La sfârşit de iunie 1973 s-au disputat ultimele două meciuri ale sezonului, Ştiinţa avea nevoie doar de un punct pentru a-şi asigura primul titlu din istorie, dar UTA s-au impus cu 1-0, prin golul lui Broşovschi din minutul 38, în timp ce Dinamo câştiga cu 4-0 în faţa lui CFR Cluj, exact scorul de care aveau nevoie „câinii” pentru a lua titlul.

Papură: „UTA este foarte bine organizată”

Cornel Papură consideră că UTA este una foarte bine organizată şi nu va fi deloc uşor de depăşit. Papură nu-şi face calcule de titlu, dar pretinde de la elevii săi concentrare maximă pentru fiecare meci în parte. „Ne aşteaptă un meci dificil, în faţa unei echipe care se organizează foarte bine, care a avut rezultate bune, o echipă incomodă. Dacă vrem să câştigăm trebuie să intrăm concentraţi, fiindcă ne va fi foarte greu. Cei de la UTA au câştigat la CFR, la Dinamo, la Botoşani, iar FCSB nu şi-a creat nicio ocazie timp de 60 de minute. Ne temem de orice echipă, în sensul că trebuie să o respectăm, dar la fiecare meci vrem cele trei puncte. E prea devreme să vorbim acum de titlu, suntem în prima parte a campionatului, mai e destul. Nu mă gândesc neapărat că echipa care câştigă nu se schimbă, mă gândesc să aleg jucătorii în formă, care să ne aducă victoria. Koljic, Ivanov şi Bic sunt în continuare indisponibili, încercăm să găsim soluţii pentru înlocuirea lor. Nu există meci mai puţin important, dacă vrem mai mult faţă de ce s-a realizat anul trecut nu trebuie să ne gândim că există unele meciuri importante şi altele mai puţin importante. Trebuie să ne adaptăm programului şi să încercăm să câştigăm. Sperăm să jucăm mai bine decât am făcut-o cu Mediaşul, pentru că eu cred că putem mai mult. Trebuie să fim mai concentraţi pe atac şi defensiv să nu mai dăm şanse adversarului să-şi creeze multe ocazii. Nu-mi fac calcule decât pentru acest meci, nu mă gândesc la câte puncte vom lua până la finalul anului, mă gândesc numai cum să luăm cele trei puncte cu Aradul” a declarat antrenorul vicecampioanei României.

Screciu îşi motivează forma slabă: „Nu am mai jucat titular de doi ani”

Revenit în vară la Craiova, după aproape doi ani petrecuţi în Belgia, Vladimir Screciu a fost titular în meciul cu Mediaş, dar nu a avut o evoluţie bună şi a fost înlocuit după pauză. Jucătorul de 20 de ani spune că i-a fost foarte greu să-şi intre în formă, deoarece nu a mai fost titular de doi ani, vine după o accidentare şi după ce a fost în izolare mai mult de 3 săptămâni, din cauza coronavirusului. Totodată, Screciu spune că a găsit Craiova schimbată în bine, pretenţiile sunt mai mari decât atunci când a părăsit gruparea din Bănie. „Credeam că mă voi adapta repede, dar am găsit lucruri noi aici, lucruri bune. M-am acomodat destul de greu, dar acum mă simt bine, deşi nu sunt sută la sută, am avut o accidentare, apoi am avut acest virus, COVID 19 şi am stat cel mai mult dintre toţi jucătorii, trei săptămâni şi două zile. Nu am mai fost titular de doi ani de zile, trebuie să prind încredere în mine şi să-mi fac jocul şi mai bun. Meciul cu Mediaş a fost primul în care am jucat din primul minut de când am plecat din România. M-am sufocat puţin. Mă întreabă multă lume care este postul potrivit, dar m-am antrenat pe toate posturile din apărare, dar şi în faţa defensivei. Nu este un challenge să joc la închidere, am mai făcut-o. Mi-am pierdut ritmul, nejucând în aceşti doi ani, dacă voi munci mult ca să revin, să fiu în formă” a declarat Vladimir Screciu. Despre partida de azi, mijlocaşul a spus: „Ne aşteaptă un meci greu, aţi văzut că Aradul este o echipă dificilă, se apără foarte bine, se deschid foarte greu, merită să fie acolo sus în clasament, dar depinde şi de noi cum ne facem jocul. Suntem pregătiţi, sperăm că vom lua toate cele trei puncte. Le lipsesc trei jucători, dar ne lipsesc şi nouă, nu cred că totuşi o echipă stă în trei jucători”.

Laszlo Balint: “Craiova este una dintre puținele echipe care investește în transferuri”

Unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din noul val, cel de la UTA, Laszlo Balint, a prefaţat partida astfel: “Craiova este o echipă care are în componență jucători valoroși. Universitatea este un club care a investit sume importante în transferurile unor jucători. Pentru ce înseamnă fotbalul românesc, Craiova este una dintre puținele echipe care investește în transferuri. Și e evident că acei jucători au calitate, sunt capabili să dezechilibreze adversarii. Au jucători cu experiență foarte mare la nivelul Ligii 1 și jucători tineri cu potențial foarte bun. Trebuie să subliniez că și noi ne dorim foarte mult victoria și sunt convins că putem să compensăm prin inimă, prin forța grupului. Gazonul nu se prezintă în cele mai bune condiții, dar nu avem ce să facem. Sper să punem să jucăm un meci de calitate. Să fie un meci al cărui rezultat să nu fie decis de calitatea gazonului”.