Avram Iancu, bărbatul care a străbătut Dunărea înot, aşteptat mâine la Craiova

0
311
Avram Iancu

În perioada 15-17 decembrie, în organizarea Asociaţiei Veteranmont România şi sub patronajul Muzeului Olteniei – Secţia de Ştiinţele Naturii şi a Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, la Craiova se va derula o serie de manifestări dedicate sărbătoririi acelor membri din asociaţie care au vârsta de  peste 70 de ani. Din numărul de 125 de membri permanenţi activi, 72 sunt în categoria „70+”, iar 10 nu au mai fost sărbătoriţi până în prezent.

Cu acest prilej, la Craiova vor sosi mâine membri ai Asociaţiei Veteranmont România din Târgu Jiu, Ploieşti, Tecuci, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Braşov, Codlea etc. Invitat de onoare la evenimentul ajuns la cea de-a X-a ediţie este Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care a stabilit un record mondial după ce a traversat înot fluviul Dunărea, de la izvoare până la Marea Neagră, fără costum de neopren. «Avram Iancu va participa efectiv, împreună cu familia sa, care îl însoţeşte, la toate activităţile din programul Asociaţiei Veteranmont România, în care are calitatea de membru de onoare. Cei interesaţi să-l cunoască personal sunt aşteptaţi la o întâlnire la Muzeul Olteniei», a precizat Constantin Brânzan, preşedinte al asociaţiei.

Sâmbătă, 16 decembrie, ora 10.00, la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei este anunţată deschiderea oficială a programului aniversar „70+”. Cu acest prilej, se va deschide o expoziţie cuprinzând fotografii, diplome de excelenţă / de participare, materiale documentare ş.a., vor avea loc o videoproiecţie şi alocuţiuni, se vor înmâna însemne simbolice cupe, diplome, medalii. De asemenea, participanţii sunt invitaţi să viziteze expoziţiile Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei. Duminică, 17 decembrie, oaspeţii vor putea vizita şi alte obiective de interes din Craiova Parcul „Nicolae Romanescu”, Grădina Botanică, Muzeul de Artă ş.a.