Copii din toată ţara şi-au demonstrat talentul la Craiova

0
219

Peste 70 de copii din întreaga ţară au participat, ieri, la cea de-a VII- ediţie a Festivalului Naţional „Gala Colindelor de Iarnă”, manifestare organizată de Clubul „Arti”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Universitatea din Craiova, „Enciclopedia muzicală a României”, Societatea Română de Radio şi un post de televiziune local. Pe scenă au urcat reprezentanţi din mai multe oraşe ale ţării, cu vârste între 4 şi 17 ani. Inedită a fost prezenţa unei formaţii a părinţilor, din judeţul Prahova. Invitaţi de onoare au fost Mihai Trăistariu şi solista de muzică populară Siţa Novac, care au şi susţinut micro-recitaluri în faţa copiilor şi părinţilor acestora.

 Micuţii , prezenţi din toată ţara, de la Piatra Neamţ până la Constanţa, au ţinut să apară pe scenă, în faţa celor prezenţi în Aula „Buia” a Facultăţii de Agronomie din Craiova. „Este a VII-a ediţie şi vedem că avem succes, dacă ţinem cont de prezenţa numeroasă. Sunt mai multe secţiuni la care participă copiii: muzică pop, colinde, muzică instrumentală, muzică folk, o alta destinată campionilor – cei care au cucerit, în anii trecuţi premii la această manifestare – creaţie video-clip, dansuri etc. Este o încântare să-i vedeţi pe aceşti micuţi şi să le descoperiţi talentele”, a declarat Daniela Neagoie, organizator al Festivalului. Rând pe rând au urcat pe scenă viitoarele vedete. Câţiva dintre ei, Ana-Maria Oprea, Maryellen Badea (ambele din Craiova) şi Victor Neacşu  (din Drobeta-Turnu Severin), foşti câştigători ai premiilor, s-au arătat încântaţi de acest Festival şi vor, cu toţii, să urmeze o carieră în domeniu.

Aprecieri de la o vedetă

Invitat de onoare a fost Mihai Trăistariu, cel care nu este la prima experienţă de acest fel, iar la Craiova a fost prezent de mai multe ori. „Cred că sunt a şasea sau a şaptea oară aici, vorbesc numai de aceste manifestări, şi am aceeaşi impresie foarte bună. Aţi făcut lucruri minunate în oraş şi vă spun că am rămas impresionat de Centrul vechi al dumneavoastră, care este peste ceea ce e în Constanţa, acolo unde locuiesc. În ceea ce priveşte acest festival, nu pot spune decât că este foarte valoros. Întotdeauna, dintre aceşti copii vor fi alese viitoarele staruri. Dar să ştiţi că nu toţi cei care sunt talentaţi vor şi ajunge vedete. Numai câţiva vor ajunge departe, iar cauzele sunt multiple. Oricum, sunt foarte binevenite astfel de manifestări, fiindcă astfel se pot selecta valorile”, a precizat Mihai Trăistariu.