Program de dezvoltare antreprenorială pentru artiști debutanți și profesioniști din domeniile creative și culturale

0
287

Fundația Regală Margareta a României derulează proiectul „Tinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale” în cadrul căruia,artiști debutanți și profesioniștiîși vor dezvolta abilitățile de antreprenoriat, prin participare la workshop-uride antreprenoriat, management de proiect și marketing on-line.

Astfel, în perioada 4-19 decembrie vor fi organizate 3 workshop-uriadresate artiștilor debutanți și profesioniștilordin domenii creative și culturale, cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, care sunt interesați de dezvoltarea competențelor în vederea lansării de proiecte culturale antreprenoriale sau start-up-uri în domenii creative și culturale.

Workshop-ul de antreprenoriatîi va introduce pe participanți înantreprenoriatul cultural și creativ și le va dezvălui etapeledezvoltării unui plan de afacere. Participanții la workshop-ul de marketing on-linevor avea acces la informații care să îi ajute în promovarea proiectelor în care sunt implicați. Introducere în marketing on-line pentru domeniile culturale și creative, abordări inovative în branding șiweb design, SearchEngine Marketing, SearchEngineOptimization și Social Media Marketingsunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul workshopului. Introducere în managementul de proiect cultural și creativ, scrierea unui proiect prin stabilirea scopului și obiectivelor, planificarea activităților, stabilirea indicatorilor și elaborarea bugetului vor face subiectul workshop-ului de management de proiect.

Cele 3 workshop-uri vor fi susținute de traineri cu experiență în derularea de activități profesionale în antreprenoriat, management de proiect și marketing on-line. Participanții vor avea acces la o serie de activități și elemente dinamice precum: prezentări, activități practice, simulări, jocuri de rol, exerciții practice individuale, exerciții practice în echipă etc. La finalul fiecăruia dintre workshop-uri, participanții vor primi diplome de participare și vor fi informați cu privire la posibilitatea accesării celei de-a doua etape a programului de antreprenoriat, respectiv obținerea de consultanță în elaborarea unui plan de afacere pentru lansarea unui start-up.

Participarea la programul de antreprenoriat este gratuită, iar cei interesați pot afla AICI mai multe detalii despre cum se pot înscrie.

ProiectulTinere Talente – Susținerea artiștilor și profesioniștilor din sectoarele creative și culturale se desfășoară în perioada septembrie 2021 – august 2022, și urmărește dezvoltarea sustenabilă și inovativă a industriilor culturale și creative din România, prin stimularea aptitudinilor și dezvoltarea competențelor tinerilor artiști plastici și muzicieni.Proiectul vizează, de asemenea, asigurarea unui transfer de cunoștințe de la nivel european în plan local prin schimb de experiență, program de mobilitate și inițiative de stagiuni de artă contemporană tip concert și expoziție, prin cooperarea bilaterală cu P1 – NedlandKultur din Norvegia.Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea totală a proiectului este de 963.678 lei (195.809,81 EUR), dintre care valoarea nerambursabilă este de 867.310,20 lei (176.228,83 EUR).

Despre Programul RO-CULTURA

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro