La High-Tech Park : O investiţii în valoare de 450.000 de euro

0
1426

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, ieri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiţii realizate de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova, cea de-a doua platformă economică dezvoltată de CJ. Societatea Buzmarcom SRL, care şi-a început activitatea în HTIP Craiova, a realizat o investiţie în valoare de 450.000 de euro, închiriind un teren cu suprafaţa de 2.500 de metri pătraţi pentru construirea celor două depozite.

În acest context, Cosmin Vasile, vicepreşedinte al CJ Dolj, a precizat că efortul financiar, susţinut fie din bugetul propriu al instituţiei, fie din fondurile HTIP, în vederea creării condiţiilor necesare întreprinzătorilor pentru a-şi desfăşura activitatea în parcul industrial depăşeşte 4 milioane de euro. „Mă bucur că am luat parte, astăzi ( n.r ieri), la un eveniment cu totul special –  inaugurarea unei investiţii în valoare de 450.000 de euro, care s-a concretizat în construirea a două depozite pentru mărfuri şi a creat 40 de locuri de muncă. Primul obiectiv realizat de o companie instalată în High-Tech Industry Park devine astfel operaţional, marcând intrarea într-o nouă etapă a acestei iniţiaţive a CJ Dolj menite să contribuie la creşterea economică a judeţului. S-a ajuns în acest punct ca urmare a derulării unor demersuri investiţionale semnificative, pentru că angajamentul nostru a fost de a pune la dispoziţia antreprenorilor nu doar terenuri pentru închiriere în condiţii avantajoase, ci şi toate utilităţile necesare în derularea activităţii”, a subliniat Cosmin Vasile.

Drumuri exterioare de peste 2 milioane de euro

Pe de o parte, Consiliul Judeţean Dolj s-a implicat în mod direct, printr-un proiect cu valoarea de aproape 2 milioane de euro, în amenajarea drumurilor exterioare şi în racordarea platformei industriale la reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare, de energie electrică şi gaze naturale, de telefonie şi internet. „Pe de altă parte, printr-o serie de investiţii în sumă totală de peste 2 milioane de euro, conducerea HTIP Craiova s-a preocupat de aducerea acestor reţele în interiorul parcului, dar şi de realizarea unor obiective precum sistemele de hidranţi sau de supraveghere video, pentru siguranţa rezidenţilor“, a afirmat vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile.   

Această nouă platformă economică are deja 37 de rezidenţi

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a salutat realizarea primei investiţii din HTIP Craiova, anunţând că, până la sfârşitul acestui an, alţi trei agenţi economici îşi vor începe activitatea în parcul industrial. „High-Tech Industry Park este demersul prin care ne-am propus să continuăm strategia noastră de stimulare şi susţinere a mediului de afaceri, un demers care s-a conturat deja drept un real succes, având în vedere faptul că această nouă platformă economică are deja 37 de rezidenţi, care şi-au asumat să realizeze investiţii cu o valoare cumulată de 27 de milioane de euro şi să angajeze aproape 2.000 de persoane. Astăzi, putem vorbi despre prima firmă care începe să activeze în acest parc industrial – un semnal pozitiv, pe care îl vom vedea repetându-se în curând, pentru că, până la sfârşitul lui 2019, alte trei companii urmează să-şi finalizeze investiţiile şi să demareze activitatea în HTIP Craiova. Lor li se vor adăuga, pe parcursul anului viitor, şi alţi întreprinzători care au obţinut autorizaţiile de construire sau certificatele de urbanism şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem vedea ridicate construcţii pe toate parcelele pentru care au fost încheiate contracte de închiriere, parcele a căror suprafaţă totală depăşeşte 17 hectare. În ceea ce ne priveşte, dezvoltarea High-Tech Industry Park reprezintă un obiectiv căruia îi acordăm în continuare întreaga atenţie, aşa cum am procedat şi până în prezent, prin toate măsurile întreprinse pentru a asigura teren în vederea extinderii parcului industrial şi pentru a realiza reţelele de utilităţi publice, în beneficiul rezidenţilor“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 

La evenimentul inaugural, alături de vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile, au mai participat administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, şi directorul general al High-Tech Industry Park, Ionuţ Pîrvulescu.