Ediția 2018 a Premiului Altiero Spinelli

0
74

Comisia Europeană a lansat ediția 2018 a Premiului Altiero Spinelli pentru comunicare, una dedicată tinerilor. Persoane individuale sau ONG-uri își pot înscrie proiectele derulate până la 7 ianuarie 2019.

Vor fi premiate activități remarcabile care includ programe sau campanii educaționale inovatoare, jocuri didactice care le permit tinerilor să experimenteze Europa și proiecte colaborative ce promovează implicarea tinerilor în procesul democratic. Înscrierile se pot face prin completarea formularului online. “Trebuie să aducem UE mai aproape de tinerii cetățeni în moduri care să-i inspire. Sunt încântat că <<Premiul Altiero Spinelli Pentru comunicare>> va aduce recunoaștere unor activități remarcabile care facilitează înțelegerea UE de către tineri și care contribuie la implicarea lor în procesul democratic de construire a viitorului UE. Asigurarea vizibilității și recunoașterea la nivel european pentru astfel de inițiative ne va ajuta să ne atingem scopul.”, a subliniat Comisarul European Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport.

Cinci premii de câte 25.000 euro fiecare

Ediția 2018 a acestei competiții va include cinci premii de câte 25.000 euro fiecare. Ceremonia de premiere va avea loc anul viitor și se va înscrie în seria de evenimente organizate cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului (29 aprilie – 5 mai 2019). Premiul Altiero Spinelli este o inițiativa a Parlamentului European și a Comisiei Europene. Prima dată a avut loc în 2017, când printre laureați s-a numărat și Dragoș Jaliu cu portalul fonduri-structurale.ro.