„Reţeaua VCC oferă o alternativă facilă de comunicare”

0
977

În perioada mai 2014 – noiembrie 2015, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (ARoTT) a implementează proiectul Împreună în timp real: Reţea de Centre de conferinţe – video pentru realizarea de comunicare interactivă şi cooperare în regiunea transfrontalieră” în parteneriat  cu Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, Asociaţia “Idein Society”, Camera de Comerţ  Vraţa şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013.

„Proiectul are drept scop crearea unei reţele de centre moderne de video-conferinţă în Ruse, Vraţa, Craiova  şi  Călăraşi,  care va contribui la reducerea problemelor de accesibilitate şi izolare a zonei  transfrontaliere”, a precizat Gabriel Vlăduţ, preşedintele ARoTT. Aceste reţele au drept scop reducerea timpului de transmisie a unei informaţii, reducerea costurilor cu deplasarea, respectiv, organizarea evenimentului, iar impactul se va vedea în timp asupra mediului de afaceri, care administrează business-uri de-o parte şi de alta a Dunării. Tehnologia de video-conferinţă  permite un  schimb mai rapid de informaţii audio-video  şi date.

Aplicarea tehnologiei de video-conferinţe va reduce costurile de transport

Viitorii utilizatori vor avea posibilitatea să comunice într-un mod care va facilita cooperarea economică şi socială în regiune. Aplicarea tehnologiei de video-conferinţe va reduce costurile de transport, efectele nocive asupra mediului, stresul şi accidentele rutiere. Grupurile ţintă vizate de proiect sunt formate din reprezentanţi ai mediului de afaceri, instituţiilor publice, organizaţiilor nonguvernamentale, universităţilor şi şcolilor, mass media locuitori ai districtelor Ruse, Vraţa şi ai judeţelor Călăraşi şi Dolj. Reprezentantul ARoTT a ai spus că potenţialii utilizatori ai reţelei de centre de video-conferinţe ( reţea VCC) pot fi de fapt toţi locuitorii din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria care vor avea posibilitatea de a interacţiona şi de a găsi soluţii la probleme comune din ambele ţări. „Reţeaua VCC oferă o alternativă facilă de comunicare, care are numeroase avantaje: reduce costurile de călătorie şi reţeaua de videoconferinţe este o tehnologie „verde”, cu efect benefic pentru mediu în ceea ce priveşte emisiile de gaze de seră reduse şi alte efecte dăunătoare pentru natură”, a mai spus ing. Gabriel Vlăduţ.