Crucea Roşie a lansat un apel umanitar pentru victimele catastrofei din Filipine

0
25

Crucea Roşie Română a lanat un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor taifunului Haiyan care a devastat Filipine. “În data de 8 noiembrie a.c., cel mai mare taifun înregistrat până acum a lovit regiunea centrală Visayas din Filipine, a provocat o tragedie umanitară de mari proporţii. Palo şi Tacloban, (capitala provinciei Leyte), pe insula cu acelaşi nume, sunt printre oraşele cele mai afectate de taifunul Haiyan. Se estimează că au murit mii de oameni, însă distrugerea infrastructurii face dificilă stabilirea rapidă a daunelor şi a numărului exact al victimelor. Rapoartele de până acum arată ca aproximativ 9,5 milioane de persoane din care 4 milioane copii, din 40 de provincii au fost afectate de acest furtună, iar acum se luptă să supravieţuiască din cauza lipsei de hrană, adăpost şi apă potabilă. Crucea Roşie Filipineză în colaborare cu autorităţile naţionale au luat măsuri imediate pentru a asigura operaţiunile de salvare şi distribuirea de materiale de prima necesitate către populaţie”, precizează un comunicat de presă remis de Crucea Roşie Română.

Apelul umanitar de Urgenţă “Ajutor pentru Filipine”

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare imediată a victimelor acestui dezastru umanitar, Cruce Roşie Română a lansat Apelul umanitar de Urgenţă “Ajutor pentru Filipine”. Campania constă în colectarea de fonduri online şi direct, în conturile deschise special pentru acest apel. Sumele colectate vor fi donate spre a fi utilizate de Cruce Roşie Filipineză pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

“Îi invităm pe toţi cei care vor să sprijine acest apel umanitar, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să doneze bani în conturile Crucii Roşii Române”, mai precizează comunicatul de presă.

 
Pentru donaţii online se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, în care pot fi depuse contribuţiile în bani, sunt deschise la BRD, Agenţia Piaţa Romană – LEI: RO36BRDE410SV29647144100/ EURO: RO33BRDE410SV06871604100.