Cetăţeni chinezi depistaţi cu şedere ilegală în Craiova

0
26

Poliţiştii Serviciul pentru Imigrări Dolj au depistat, în urma unei acţiuni organizate în Craiova, doi cetăţeni chinezi, de 24, respectiv 26 de ani, cu şedere ilegală. Pentru aceştia s-au emis decizii de returnare de pe teritoriul României, fiind obligaţi să părăsească ţara în 15 zile, fiind aplicată şi o amendă în valoare de 400 de lei.

Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Dolj au organizat, în cursul zilei de luni, o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. În cadrul acesteia au fost depistate, cu şedere ilegală pe teritoriul României, două persoane din China, respectiv H.S.(26 de ani) şi L.X. (24 de ani). În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele în cauză au beneficiat de un drept de şedere în scop de muncă şi, respectiv, reîntregirea familiei, având calitatea de membru de familie al unui cetăţean străin, însă, la expirarea acestuia, nu au solicitat prelungirea dreptului de şedere şi nici nu au părăsit teritoriul naţional în termenul legal stabilit prin permisele de şedere.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Dolj au emis pe numele cetăţenilor chinezi decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care  sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, unul dintre aceştia a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 400 lei, iar celălalt cu  avertisment, conform art. 134, pct.2, din O.U.G 194/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada „Amaradia” nr. 32-34, la numărul de telefon 0251/40.75.00, interior 20317, 20323, 20265, sau vizitând site-ul public la adresa www.ori.mai.gov.ro”, au precizat reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări Dolj.