Prelegere pe tema raporturilor Federaţiei Ruse cu UE susţinută la Craiova de prof. dr. Alexey Gromyko

0
53

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a găzduit, ieri, masa rotundă cu titlul „Dilemmas of Europe. The Future of Romania and Russia Relations”. Invitatul de onoare, prof. dr. Alexey Gromyko, directorul Institutului Europei al Academiei de Ştiinţă a Rusiei, a susţinut o prelegere pe marginea raporturilor Federaţiei Ruse cu Uniunea Europeană, în general, respectiv relaţiile existente în Federaţia Rusă şi România, în particular.

Moderatorul evenimentului, lect. univ. dr. Florin Păsătoiu, a lansat dezbaterea care a urmat prelegerii şi în care s-au angajat cu intervenţii mai mulţi profesori şi studenţi ai Universităţii din Craiova.

Cu ocazia evenimentului, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a vernisat expoziţia de carte cu genericul „Relaţiile româno-ruse”, cuprinzând aproximativ 50 de cărţi redactate în limbile română, franceză, engleză şi rusă. Cea mai veche lucrare expusă este „Adeverul despre Rusia”, redactată în limba română, în anul 1863, cu ajutorul alfabetului de tranziţie (chirilic-latin).

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”