Îndemnul Craiovei Maxima: „Bateţi Dinamo!”

0
40

maximaGloriile Ştiinţei sunt optimiste în perspectiva derby-ului de la Severin

Universitatea Craiova joacă derby-ul cu Dinamo la Severin, astfel încât emulaţia firească unui astfel de meci ar putea să nu fie la cotele obişnuite. Plecarea în premieră din Craiova pentru un meci cu cea mai mare rivală, programarea meciului în afara week-end-ului, cât şi vremea deloc prielnică din această perioadă ar putea să împiedice disputarea partidei cu casa închisă. După ce nu mai puţin de 2.000 de suporteri i-au încurajat pe alb-albaştri pe Arena Naţională cu Steaua, la Severin, într-o zi mohorâtă de luni am putea asista la un derby jucat cu doar câteva mii de oameni în tribune. Mesajele din partea clubului din Bănie la adresa fanilor sunt tot mai sentimantale, suporterii fiind îndemnaţi să nu-şi “abandoneze” favoriţii din cauza distanţei, programării defavorabile şi timpului neprielnic. “Spune-mi tu, Leule, ce sentiment este mai puternic decât să calci în picioare haita din Ștefan cel Mare. Și acum vibrează mândru sufletul tău de oltean după ce le-am dat 3-0 în Bănie. Degeaba ne-au strămutat, fără a înţelege că nimic nu ne poate despărţi. Că nici o mie de ani-lumină nu pot sta în calea iubirii pentru Știinţa, darmite o sută de kilometri. Leagă fularul la oglindă. Fredonează refrenul ultimului imn destinat Craiovei: „Nu ne vom opri din noapte în zori / Ne-aţi dat puterea, ne-aţi dat speranţa / De a fi împreună mereu!“ Apoi, pe stadion, salută-i pe fraţii tăi din Severin. Hai să facem din Dunăre Jiu într-o seară ce va intra în legendă” este mesajul postat pe pagina oficială a Ştiinţei.

Deplasarea la Severin a suporterilor din Craiova pentru derby-ul Știinţei cu Dinamo se poate realiza şi cu autorcarele puse la dispoziţie de agenţia de turism Star Tours. Preţul unui bilet dus-întors este de 10 lei. Plecarea autocarelor se va face luni, ora 17:15, din parcarea de la Baumax, ieşirea din oraş spre Işalniţa.

“Maximii” au călătorit cu tramvaiul personalizat

Câţiva componenţi ai Craiovei Maxima, respectiv Ungureanu, Tilihoi, Negrilă, Beldeanu, Donose, dar şi Ion Velea, echipier al Campioanei Unei Mari Iubiri, au fost invitaţi să călătorească simbolic cu tramvaiul personalizat „Craiova Maxima”. La final, “Maximii” au vorbit despre derby-ul de luni, cu Dinamo. „Am fost în echipă în 1969, la prima victorie a Universităţii împotriva lui Dinamo, 1-0, gol înscris de Neagu. A fost mare bucurie, şi a noastră şi a spectatorilor, pentru că până atunci ne bătuseară mereu. Sper să câştigăm şi luni, să dea gol Măzărache” a spus Ion Velea, după plimbarea de ieri dimineaţă. „Plimbarea a fost plăcută, suntem reprezentanţi de seamă ai acestui oraş şi ne bucurăm să facem parte din astfel de acţiuni. În fiecare an avem nişte meciuri pe care trebuie neapărat să le câştigăm, în principal cu Steaua, Dinamo şi Rapid. Ne-am creat această rivalitate cu Dinamo, ei prin metode pe care le ştiţi, noi prin cinste şi corectitudine. Cred că vom câştiga. Acest meci se pregăteşte cu mult timp înainte la Universitatea Craiova” a spus Nae Tilihoi. „Pregătim şi noi acest meci, nu numai jucătorii. A fost dintotdeauna un meci de referinţă, există o stare de spirit specială la aceste derby-uri cu Dinamo, spectatorii au un rol foarte important şi sper să fie la fel şi la Severin la fel, deşi e păcat că nu jucăm la Craiova. Nu-i nimic, pe stadionul nou va fi ceva foarte frumos. Nivelul arătat ne îndreptăţeşte să sperăm la un rezultat bun, avem o echipă omogenă, deşi avem şi mulţi tineri” a declarat Nicolae Ungureanu.

Bilete online, la magazinul oficial şi în alte locaţii

Abonaţii la meciurile Universităţii Craiova vor putea intra la meci în baza acestor abonamente doar dacă îşi vor ridica biletele cu valoare zero de la magazinul oficial al clubului, unde vor prezenta abonamentele şi cartea de identitate. Biletele pentru meciul Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti pot fi comandate online accesând link-ul de pe site-ul oficial al clubului sau accesând direct site-ul www.biletecsuc.ro.  Tichetul de acces va sosi acasă. În urma colaborării dintre Universitatea Craiova şi Eventim.ro, biletele pot fi procurate până în ziua meciului din magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange şi OMV din toată ţara. Totodată, tichetele de acces la derby se găsesc şi la magazinul oficial al Universităţii Craiova, situat în zona English Park. Programul de funcţionare al magazinului este zilnic, între orele 10:00-19:00. La casele de bilete de la stadionul Municipal din Severin, biletele la meci vor fi la vânzare duminică, 16 octombrie, între orele 12:00-18:00 şi luni, de la ora 10:00 până la startul jocului. Preţul biletelor pentru meciul Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti: peluză: 5 lei, Tribuna 2: 15 lei, Tribuna 1: 25 lei, Tribuna 0: 40 lei. Deja s-au vândut în jur de 2.000 de bilete