În prezenţa premierului României, Viorica Dăncilă: / Europarlamentarul Claudiu Manda, reales preşedinte al PSD Dolj

0
509

Ieri, la Centrul Multifuncţional din Craiova, social-democraţii doljeni şi-au ales echipa de conducere a Organizaţiei Judeţene pentru următorii patru ani. Cu această nouă formulă, PSD va aborda următoarele campanii electorale. Primul test îl va da în luna noiembrie, la alegerile prezidențiale. Apoi vor urma în 2020, alegerile locale şi parlamentare. La Conferinţa Organizaţiei Judeţene a PSD Dolj a participat preşedintele partidului, premierul României, Viorica Dăncilă, dar şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici. A fost prezentă şi Lia Olguţa Vasilescu, deputat de Dolj, fost ministru al Muncii şi preşedinte al PSD Craiova, precum şi Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.
1698 de delegați prezenți ieri, la Conferinţa Judeţean a PSD Dolj au  votat noua conducere. Deputatul Ion Călin, preşedintele executiv al PSD Dolj a prezentat activitatea politică a  organizaţiei judeţene pe parcursul celor patru ani, cu rezultatele şi realizările sale şi a creionat agenda partidului pentru următorii ani. „Astăzi ( n.r ieri) vom alege structurile pe următorii patru ani. Vreau să salut prezenţa doamnei Viorica Dăncilă. Dumneavoastră, doamna premier, cunoaşteţi organizaţia de la Dolj, prin organizaţia de femei, prin prisma funcţiei dumneavoastră ca premier, dar acum şa vrea să cunoaşteţi organizaţiei de la Dolj, prin prisma funcţiei de preşedinte a partidului. Doljul este o forţă şi organizaţia de la Dolj va demonstra că ştie ce vrea. Echipa de conducere a PSD Dolj, aleasă în 2015, echipa lui Claudiu Manda, aşa cum ne place nouă să spunem din toate acţiunile şi confruntările politice au avut ca obiectiv câştigarea alegerilor. Organizaţia PSD Dolj şi-a propus atargerea de noi membri, dar şi o vizibilitate mai bună pe social-media, refacerea tuturor structurilor de partid”, a precizat preşedintele executiv al PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda. 
Alegerile din 2016, reper pentru social-democraţii doljeni
În urma acestor alegeri, europarlamentarul Claudiu Manda a fost reales preşedinte al PSD Dolj, acesta nu a avut niciun alt concurent şi a promis ca organizaţia pe care o reprezintă va obţine rezultate la fel de bune şi la scrutinele viitoare. Le-a mulţumit primarilor pentru implicare şi a trasat noi targeturi. „Mă bucur că după această conferinţă, premierul Viorica Dancila, preşedintele PSD, va pleca de la Dolj, din judeţul nostru, cu o energie şi încredere mult mai mare, cu forța. Cred că am convins-o că putem câștiga funcția de Președinte al României cu candidatul PSD la alegerile din noiembrie. Asta ne-am propus de fapt prin această Conferinţă Judeţeană”, a explicat europarlamentarul Claudiu Manda. S-a discutat şi despre alegerile locale din 2016, iar câştigarea acestui scrutin i-a adus PSD-ului un scor istoric : 702 mandate de consilieri locali, 25 de consilieri judeţeni şi 71 de primari. Cu trei primari, PSD a obţinut peste 90% din voturi. Iar cu un procent de 80% au fost aleşi 15 primari. De asemenea, au obţinut 70% un număr de 4 primari, iar alţi 17 edili au fost aleşi de comunitatea lor cu peste 60%. Tot un procent mare, de peste 50%, l-au obţinut în 2016, un număr de 20 de primari.