Deputatul Ion Cupă : Noi nu cerem mai multe funcţii în guvern, ci respectarea angajamentelor privind marile investiţii

0
298

Deputat Ion Cupă, Vicepreşedinte  naţional ALDE: ”Nu vrem funcţii mai multe în guvern, ci măsuri pentru o guvernare mai bună care să pună în aplicare marile proiecte de investiţii pe care ALDE le-a cerut încă de la începutul anului”

Pentru ALDE, guvernarea în folosul cetăţenilor şi conform aşteptărilor lor legitime este preocuparea politică esenţială.

Toate demersurile pe care le facem sunt în direcţia recâştigării încrederii publice în actul de guvernare pentru care avem o responsabilitate importantă. Noi nu cerem mai multe funcţii în guvern, ci respectarea angajamentelor privind marile investiţii pe care le-am cerut prin vocea liderului nostru Călin Popescu Tăriceanu încă de la începutul anului” – precizează deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată pe criteriul unic al competenţei.

ALDE cere partenerilor din PSD ca până la data de 20 august să fie create condiţiile pentru ca cerinţele de mai sus să devină realitate. Aşa cum aşteaptă toţi cetăţenii ţării.

Vom avea o discuţie la nivelul coaliţiei după data de 20 august, pentru a ne lămuri definitiv dacă PSD îşi doreşte sau nu o mai bună guvernare, bazată în primul rând pe restructurarea Guvernului, un nou program de guvernare, noi politici publice pro-cetăţean şi o echipă guvernamentală competentă. În funcţie de această discuţie cu premierul vom lua şi noi apoi deciziile care se impun”- a mai precizat deputatul Ion Cupă care este şi vicepreşedinte naţional ALDE.

ALDE precizează că orice acuzaţii de tip şantaj politic la adresa sa sunt neadevărate şi neavenite. Subiectul candidaturii prezidenţiale unice este unul închis. PSD a decis propria candidatură. ALDE merge mai departe cu candidatura domnului Tăriceanu.

Vom aplica cea mai bună strategie pentru a maximiza şansele candidatului nostru la un rezultat foarte bun”- a mai spus deputatul Ion Cupă.