Europarlamentarul Marian Jean Marinescu solicită o anchetă privind declaraţia directorului Filarmonicii “Oltenia”

1
206

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu îi solicită primarului municipiului Craiova, Mihail Genoiu, să dispună de urgenţă o anchetă administrativă privind declaraţia directorului Filarmonicii “Oltenia”, Gabriel Zamfir, după ce acesta a spus că mamele care au ieşit însoţite de copii la protestul de pe 10 august din Piaţa Victoriei ar merita “măcar un glonţ în cap”. “Limbajul este inadmisibil pentru un om de cultură şi un fost preot”, susţine deputatul european.

Vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, solicită totodată şi poliţiei doljene declanşarea unei anchete referitoare la această declaraţie care incită la acte de violenţă. „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise ‘mame’ care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se stia că nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui să fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru ‘democraţie’ ” : aceasta a fost declaraţia managerului Filarmonii “Oltenia”, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul european  a mai solicit în această dimineaţă Inspectoratului de Jandarmi Dolj, numele conducătorilor efectivelor de jandarmi care au fost detaşate la Bucureşti în perioada 10-11 august şi au participat la evenimentele din Piaţa Victoriei. “Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre acţiuni violente ale jandarmilor, cred că avem dreptul să ştim cine a participat la aceste acţiuni”, susţine  europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

1 COMENTARIU

  1. Voi toti de la PNL vopsit cereti numai anchete.Dar cand BLAGA era MINISTRU DE INTERNE sia intervenit tot cu jandarmii in PIATA VICTORIEI ce a-ti facut?

Comments are closed.