Dolj: ISU Dolj, Crucea Roșie și autoritățile din Dăbuleni, în sprijinul clicliștilor participanți la Drumul Dunării Randonneur

0
1485

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, în Anul Centenarului Marii Uniri, în România se organizează un eveniment specific ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+ (Brevets Randonneurs Mondiaux), denumit Drumul Dunării Randonneur. Activitatea se desfășoară în perioada 10 – 15 august 2018, fiind organizată de către Randonneurs România, împreună cu Asociația Adevaratii VeloPrieteni Romania, în calitate de reprezentant național al Randonneurs Mondiaux. Organizatorii își doresc ca Drumul Dunării Randonneur să devină cel mai important eveniment sportiv, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță, organizat în România, reprezentând totodată un potențial enorm de promovare și vizibilitate pentru localitățile care îl găzduiesc.

Drumul Dunarii Randonneur este un eveniment dedicat cicliștilor amatori care, pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de 1440 km cu peste 7.000 de metri diferență de nivel în maximum 120 de ore (5 zile). Evenimentul nu este concurs sportiv, ci doar o întrecere cu tine însuți, în care trebuie să fii suficient de pregătit fizic, dar mai ales psihic, pentru ca să termini cei 1440 de km în cel mult 120 de ore. Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării, de la izvoare la vărsare. Itinerariul stabilit pentru acest eveniment este: București – Lehliu-Gară – Cuza Vodă – Oltenița – Giurgiu – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Halânga (Drobeta Turnu Severin) – Orșova – Moldova Veche – Oravița – Orșova – Halânga (Drobeta Turnu Severin) – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Alexandria – București. Startul competiției a fost dat vineri, 10 august, la ora 20.00, din Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, partener în organizarea evenimentului.

După cum se vede, traseul turului ciclist traversează și o porțiune din județul Dolj. Pentru a veni în sprijinul participanților, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia” al județului Dolj, împreună cu Filiala Dolj a Societății Naționale Crucea Roșie” din România și cu autoritățile administrației publice locale din orașul Dăbuleni a organizat un punct de odihnă în sala de sport din orașul Dăbuleni, dotat cu cele necesare (paturi, saltele, pături, etc.).  “Prin urmare, ne exprimăm bucuria că, împreună cu partenerii noștri instituționali din județul Dolj am reușit să ne aducem un mic aport la buna desfășurare a evenimentului ciclist și le urăm tuturor să ajungă la finalul cursei cu bine!”, a declarat lt.col. Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.