Alb-albaştrii sub lupă

0
246

Pigliacelli – L-a blocat bine în prima repriză pe Mendy, iar la faza golului a avut o intervenţie bună, apoi a fost surprins de şutul din unghi. Nimic de reproşat până acum în acest sezon, pare portar de valoare.

Donkor – A avut ceva probleme, dar cauzele par fizice, nu este pregătit sută la sută, însă este nevoie de el şi joacă bine, incomparabil cu celelalte variante pe acel post.

Kelic – A respins aiurea la faza golului, a mai avut ceva probleme când a fost prins în margine, a luat şi galben destul de repede, tot în zonă laterală. Croatul îi este preferat lui Gardoş deocamdată, poate pe bună dreptate.

Briceag – Are acest stil haotic, îşi pierde echilibrul, este defazat de multe ori, greşeşte şi pase. În acest meci a avut o prestaţie decentă.

Martic – A lipsit echipei în debutul de sezon, e jucător important, şi la Călăraşi a făcut un meci bun, a venit cu acele centrări de calitate. El este deja în istoria echipei prin acel gol marcat la Leipzig.

Mateiu – Nu a părut în apele sale, nu are un început de sezon prea bun, dar nici nu se poate pune problema scoaterii sale din echipă. Chiar şi când nu se ridică la înălţimea aşteptărilor este un jucător care dă totul pe teren.

Fedele – Nu începuse bine jocul, dar apoi şi-a reglat pasele, a verticalizat, n-a jucat la alibi, a găsit pasele filtrante de care atacanţii aveau nevoie, s-a descurcat foarte bine pe acel teren destul de greu şi pe acea temperatură ridicată, în condiţiile în care nu este pregătit sută la sută. Execuţia prin care a deschis scorul este una cu care Universitatea nu este obişnuită. Debut foarte bun, dar să-l mai vedem, fiindcă şi Andre Santos avusese un început promiţător, apoi a dezamăgit.

Bancu – Un meci bun, a alergat enorm în bandă, a avut acea bară, apoi s-a implicat şi în majoritatea fazelor periculoase ale echipei, a mai avut un şut în plasa exterioară pe final de meci. Nu i se poate imputa aşezarea la gol, fiindcă Mediop era în ofsaid, dar a primit pasa de la Kelic.

Burlacu – Nu şi-a revenit, dar pe fondul jocului destul de bun al echipei n-a mai ieşit în evidenţă prin acele erori pe care le comite în fiecare meci. A jucat mult mai simplu, îi este deja teamă, nu-şi mai asumă riscuri. A fost defazat în câteva rânduri, modest pe faza defensivă. Are meritul de a fi obţinut lovitura liberă din care Mitriţă a făcut 3-1. Trebuie să-şi recapete încrederea, fiindcă atunci când se va reface Meza Colli îi va fi greu să joace, mai sunt acolo şi Mihăilă şi Baicu.

Cicâldău – E evident că îi convine mai mult să joace mai avansat. I-a fost rezervată o postură inedită, de 9 fals, pe faza de apărare şi a acţionat în spatele vârfurilor pe atac, a apărut de multe ori în preajma careului advers, a avut şi trei şuturi, toate peste poartă, a obţinut şi acel penalty. Este necesar să se impună indiferent pe ce poziţie joacă, fiindcă au venit jucători gratis care oferiseră un randament mai bun decât el.

Mitriţă – În multe situaţii ar trebui să dea drumul la minge mai repede, dar pare să nu aibă încredere în coechipieri. Despre evoluţia lui sunt puţine de zis, fiindcă este jucătorul cel mai bun din campionat şi pretenţiile sunt uriaşe în cazul său. E bine că s-a mai calmat, nu mai intră în tot felul de conflicte după ce este „vânat” de adversari. E vremea unei prestaţii la nivel maxim cu Leipzig, după ce a făcut o primă manşă sub aşteptări.

Baicu – Nu a intrat prea bine, a părut că înoată la cele două faze în care a fost implicat, parcă mai sigur pe el a fost la Leipzig.

Popa – Mulţi sperau să nu-l mai vadă pe teren, era solicitat să intre în locul lui Martic, până la urmă l-a înlocuit pe Donkor, care se accidentase.

Tiago Ferreira – A intrat pe o poziţie ciudată, la închidere, unde e greu de crezut că are capacitatea de a se întoarce spre joc după ce primeşte mingea. A jucat acolo însă pentru a betona apărarea pe final, dar şi fiindcă pe bancă nu se afla niciun mijlocaş, erau 4 fundaşi şi 2 atacanţi. Mai degrabă pueta să-şi reia locul în stânga defensivei, Briceag putea trece în bandă în locul lui Bancu, iar acesta din urmă evolua la mijloc, unde a mai jucat sporadic în trecut.