România acordă Republicii Moldova 100 milioane de euro

1
129

Președintele Nicolae Timofti a promulgat Legea privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adițional la Acordul dintre Guvernul de la Chișinău și Guvernul de la București, care se referă la implementarea programului de asistență tehnică și financiară în Republica Moldova, în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România.

„Acordul, semnat la București la 27 aprilie 2010, prevede finanțarea unor proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de educație, la creșterea capacității de reacție în situațiile de urgență și dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova”, precizează președinția de la Chișinău într-un comunicat.

Legea promulgată de președintele Nicolae Timofti vizează un sprijin nerambursabil din partea României de 15 milioane de euro, destinate protecției mediului, proiectul stârnind discuții aprinse în ședința din iulie a parlamentului, când textul a fost prezentat spre aprobare. Mai mulți deputați au lansat atunci acuzații privind faptul că acești bani nu sunt utilizați eficient și că ei sunt repartizați după criterii politice.

Aceeași sursă menționează că, anterior, din suma totală a ajutorului României de 100 de milioane de euro, 5 milioane de euro au ajuns la sinistrații de la Cotul Morii (raionul Hâncești), iar 20 de milioane de euro au fost alocați pentru repararea grădinițelor și școlilor.

1 COMENTARIU

  1. ”ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro!!!”
    Chiar și în biblie se spune: ” întâi să-ți îndestulezi familia și apoi dai și în afara ei”(nu e o reproducere fidela)dar e esențială

Comments are closed.