Classic Brass Quartet susţine recitaluri în Craioviţa Nouă şi pe Calea Severinului

0
121

Noi întâlniri, săptămâna aceasta, ale muzicienilor cu publicul craiovean, prilejuite de programul estival «Filarmonica „Oltenia” (re)descoperă oraşul Craiova… în 33 de minute de muzică clasică», care se desfășoară în perioada 23 iulie – 31 august.

Astăzi, ora 20.45, în cartierul Craioviţa Nouă, la bloc 9 (părculeţul dintre „Orizont” şi „Racheta”), și mâine, 15 august, la aceeași oră 20.45, pe Calea Severinului (locul de joacă din spatele blocului 4), susține recitaluri Classic Brass Quartet. Ansamblul îi are în componență pe Dacian Mândru – trombon (artist instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”), Cătălin Codițoiu, David Cotoi – trompetă (studenţi ai Departamentul de Muzică al Facultăţii de Litere din cadrul Universității din Craiova) și Laurențiu Rotaru –trompetă, flugelhorn (student al Departamentul de Muzică al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova).

În interpretarea acestora vor fi audiate Intermezzo, de Pietro Mascagni; „Anotimpurile” (fragmente din „Iarna” şi „Primăvara”), de Antonio Vivaldi; Rondeau, de Jean-Joseph Mouret; Rondeau din Suita „Abdelazer”, de Henry Purcell; „Por una Cabeza” (tango), de Carlos Gardel; Tango în Re, de Isaac Albéniz; „Gallito”, de Santiago Lope Gonzalo; „El gato montés”, de Manuel Penella Moreno; „Go down, Mose” și „Jericho” (arr. Jean-François Michel); „Pickles & Peppers”, de Adaline Shepherd.

După cum au precizat reprezentanții Filarmonicii „Oltenia”, Classic Brass Quartet va mai susţine microconcerte în cadrul stagiunii estivale și luni, 19 august, miercuri, 21 august, şi sâmbătă, 24 august, locurile de desfăşurare a evenimentelor urmând a fi anunţate în curând.