Lansarea volumului „Între oglinzi” la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

0
1098

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește marți, 18 iulie 2023, începând cu ora 17.00, lansarea volumului „Între oglinzi”, autor Camil Poenaru, organizată în colaborare cu Editura Aius și revista „Mozaicul”.

Evenimentul va avea loc în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, cu participarea invitaților Monica Berglund, Johan Sebastian Berglund, Mircea Pospai, Beatrice Silvia Sorescu, Dan Lupescu, Petrișor Militaru și a actorului Emil Boroghină, invitat de onoare.

Apariția cărții de față, datorată onorabilei edituri craiovene „Aius”, se înscrie într-o „acțiune recuperatorie”, pe care o fiică, poetă ce locuiește acum departe de patria natală, o face pentru tatăl său, poet plecat la ceruri de câteva decenii, trăitor deci într-o vreme în care nu puteai să publici ce și când voiai. Camil Poenaru, pe numele său adevărat Constantin Moțățăianu, a fost ziarist, prin deceniile 6-8 ale secolului trecut, la postul regional craiovean de radio și la singurul cotidian care apărea atunci în zonă. Intermitent, a fost și corespondent al unor alte publicații din țară. /

Îngrijind această ediție a cărții, Monica Berglund continuă efortul ei admirabil de a recupera nu doar memoria, ci și poezia tatălui ei cu un al doilea volum de poeme intitulat expresiv Între oglinzi. Deloc întâmplătorcartea se deschide cu două poezii scrise de tânărul poet Johan Sebastian și dedicate bunicului său, ceea ce ne arată o dată în plus continuitatea genetică a fiorului liric ce s-a transmis de-a lungul mai multor generații.” – Petrișor Militaru

După lansarea volumului și prezentările invitaților, participanții vor asista la un moment muzical oferit de Mircea Suchici.

Evenimentul de lansare a volumului „Între oglinzi” va fi moderat de Nicolae Marinescu.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”