Drogaţi la volan

0
255
În ultimele 48 de ore, polițiștii şi jandarmii doljeni au continuat să acţioneze în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.  La nivelul judeţului au fost organizate şi executate 22 acţiuni punctuale, fiind instituite 41 de filtre. În urma activităților desfășurate, forțele de ordine au legitimat  peste 1.000 de persoane și au controlat peste 600 de autoturisme. 
Cu această ocazie, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Pentru neregulile constatate, forțele de ordin au aplicat 162 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei, fiind constatate și  trei infracțiuni. În urma controalelor efectuate, doi şoferi au fost prinşi drogaţi, la volan.
Două exemple
Două exemple sunt prezentate. Astfel, în noaptea de 12/13 iulie a.c., un bărbat de 35 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat de polițiști ai Biroului Rutier Craiova în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul “Carol I”. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța benzodiazepine. De asemenea, în seara zilei de 13 iulie, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat de polițiști ai Biroului Rutier Craiova în timp ce conducea un autoturism pe strada “A.I. Cuza”. Și acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanța amphetamine. “Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale unde le-au fost prelevate mostre biologice. În ambele situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.