Expoziție a sculptorului Petre Virgiliu Mogoșanu la Galeria „ARTA”

0
241

La Galeria ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) – Filiala Craiova (Calea Unirii nr. 12) va avea loc luni, 16 iulie, ora 19.00, vernisajul expoziției personale a sculptorului Petre Virgiliu Mogoșanu, intitulată „Materie – Spațiu – Timp”. Până atunci, o lucrare a artistului, sculptura „Completare”, realizată în piatră și metal, poate fi văzută în curtea Muzeului de Artă din Craiova.

Petre Virgiliu Mogoșanu s-a născut la 5 martie 1976. A urmat, mai întâi, cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (specializarea inginerie economică), apoi s-a școlit peste hotare în domeniul artei, devenind și membru UAPR. A studiat la Școala de Arte Ergastiri Calon Tecnon Eorgon Technis, Atena, Grecia (2007) și la Academia de Arte Plastice din Carrara, Italia, specializarea sculptură (2010), tot aici încheind, trei ani mai târziu, un master în sculptură. A participat la numeroase expoziții de grup, în România, Italia, Grecia, Coreea de Sud și Norvegia, și la mai multe simpozioane internaționale de sculptură, iar primele expoziții personale le-a deschis în anul 2015, una la București, cealaltă la Muzeul de Artă Craiova.

Petre Virgiliu Mogoşanu se numără printre cei cinci artiști selectați (din România, Noua Zeelandă, Turcia și Serbia) pentru a participa la a VI-a ediție a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncuşiene”, care se va desfășura la Craiova în perioada 1-31 august 2018, în organizarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu” și Primăriei municipiului, sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural. Artistul va realiza în marmură lucrarea „Unitate”, respectând tema din acest an a simpozionului: „Momentul istoric al Marii Uniri de la 1918”.