Un arestat şi şapte căutaţi după un scandal între romi petrecut lângă Curtea de Apel Craiova

0
208

Un craiovean de etnie romă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatului emis pe numele său de Judecătoria Craiova, miercuri, 12 iulie a.c., pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru alţi şapte complici ai săi, procurorii au cerut arestarea în lipsă întrucât se sustrag cercetărilor, după ce s-a stabilit că au bătut alţi doi romi, cu care aveau neînţelegeri mai vechi, în urmă cu aproximativ o săptămână, în urma unui scandal petrecut în apropierea Curţii de Apel Craiova. Propunerea de arestare preventivă în lipsă a celor şapte inculpaţi se judecă pe 19 iulie a.c.

bataieProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanţei arestarea preventivă pentru opt craioveni de etnie romă care, în urmă cu o săptămână, mai exact pe 5 iulie a.c., au provocat un scandal de amploare în apropierea Curţii de Apel Craiova. Judecătoria Craiova a admis, miercuri, 12 iulie a.c., propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Sorin Florin Durac, iar cu privire la ceilalţi şapte inculpaţi, care sunt fugiţi, urmează să se pronunţe cu privire la mandatele de arestare în lipsă pe 19 iulie a.c.:

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Durac Sorin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2017 până la data de 10.08.2017 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. Disjunge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de inculpaţii Durac Sorin Florin, Durac Fănel, Durac Leonard, Adîr Ion, Durac Valter, Durac Ianoşi şi Durac Mitică şi fixează termen pentru soluţionarea acesteia la data de 19.07.2017, ora 10:00, completul PEN CDL V, pentru când vor fi citaţi inculpaţii şi se vor emite mandate de aducere. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 12 iulie 2017”.

Una dintre victime, urmărită pe bulevardul „Titulescu”

dubaProcurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut în cauză faptul că, „pe 5 iulie a.c., în jurul orei 09.40, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Sorin Durac şi Leonard Durac au aşteptat-o pe persoana vătămată Sorin Neguţ, iar în momentul când aceasta a coborât din taxi au lovit-o cu pumnii în zona capului şi a corpului, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale. În aceeaşi împrejurare, dintr-un alt autoturism taxi a coborât şi persoana vătămată Felix Neguţ, care a fost lovită cu pumnul în zona feţei de de inculpatul Ion Adîr, apoi a încercat să fugă, fiind urmărită de inculpaţii Sorin Florin Durac, Fănel Durac, Valter Durac, Mitică Durac şi Ianoşi Durac”. Odată prins, pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, Felix Neguţ a fost lovit cu pumnii şi picioarele, alegându-se cu leziuni care necesită pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale.

„În zona comiterii faptelor, respectiv pe străzile „Constantin Brâncuşi” şi „Nicolae Titulescu”, din cauza actelor de violenţă exercitate de inculpaţi, a fost tulburată ordinea şi liniştea publică, cetăţenii aflaţi în tranzit fiind panicaţi, iar traficul rutier a fost blocat pe timpul comiterii faptelor”, după cum au mai reţinut procurorii în referatul prin care au cerut arestarea celor implicaţi. Poliţiştii IPJ Dolj desfăşoară acum activităţi specifice, în vederea prinderii celor şapte agresori care se sustrag cercetărilor.