Ofiţerul şpăgar de la PMS Craiova rămâne în spatele gratiilor

0
357

Comisarul-şef de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, Marian Şerban, prins în flagrant, săptămâna trecută, de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în parcarea centrului comercial Auchan, în timp ce primea 1.000 de euro (a patra tranşă) din cei 5.000 de euro pe care îi ceruse unui bărbat pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducător auto în cadrul unităţii, rămâne în spatele gratiilor. Curtea de Apel Craiova i-a respins, miercuri, 12 iulie a.c., contestaţia formulată împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj l-a arestat preventiv.

pmsMagistraţii de la Curtea de Apel Craiova au respins, miercuri, 12 iulie a.c., contestaţia comisarului-şef Marian Şerban, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj a dispus, joia trecută, arestarea sa pentru 30 de zile sub acuzaţia de trafic de influenţă: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul contestator Şerban Marian împotriva încheierii nr. 179/2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 7226/63/2014/a3. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. Obligă inculpatul contestator Şerban Marian la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 12.07.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În acest condiţii ofiţerul PMS Craiova rămâne în spatele gratiilor.

puscarieReamintim că ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat, miercuri, 5 iulie a.c., prinderea în flagrant a lui Marian Şerban, în vârstă de 46 de ani, comisar-şef de penitenciare în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunţător, cu scopul de a-i facilita obţinerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului. Potrivit comunicatului DGA, denunţătorul a povestit că, în perioada august 2016 – mai 2017, ofiţerul PMS Craiova i-a pretins suma de 5.000 euro, din care i-a şi dat 4.000 euro în trei tranşe (3.000 euro şi în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că-i va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare (conducător auto). Dacă a văzut că nu s-a rezolvat nimic, doljeanul a decis să-l denunţe pe ofiţer şi le-a explicat ofiţerilor anticorupţie că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului şi diferenţa de 1.000 euro, până la concurenţa sumei de 5.000 euro pretinsă, aşa cum îi ceruse.

După flagrant, ofiţerul PMS Craiova a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, audiat, şi apoi reţinut de procurorul de caz pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, iar o zi mai târziu, joi, 6 iulie a.c., a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de inculpat.