Van Gaal: „Sunt mândru că echipa mea a încheiat CM neînvinsă”

0
280

Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat, la conferinţa de presă de după meci, că este extrem de mândru că echipa sa a încheiat Cupa Mondială neînvinsă: 5-1 cu Spania, 3-2 cu Australia, 2-0 cu Chile, 2-1 cu Mexic, 0-0 (4-3 la penalty-uri) cu Costa Rica, 0-0 (2-4 la penalty-uri) cu Argentina, 3-0 cu Brazilia.

“În trei zile a trebuit să trecem peste decepţia eliminării cu Argentina. Plecam cu un dezavantaj în faţa ţării gazdă, care a dispus de o zi suplimentară pentru a se pregăti. Voiam locul trei şi am reuşit să-l obţinem. Am marcat 15 goluri în şapte meciuri. Putem considera că turneul nostru final a fost foarte reuşit. Sunt mândru de jucătorii mei şi de staff-ul meu. Meritam mai mult. Visul meu era să devin campion mondial. Şi era posibil. E frustrant cum am fost eliminaţi în semifinale. Suntem pe locul trei, avem medalii şi am încheiat cu victorie. Echipa a fost extraordinară. Jucătorii au fost solidari şi mi-au făcut munca mai uşoară”, a declarat Van Gaal.

În încheiere, Van Gaal, care după acest turneu final va prelua pe Manchester United, a felicitat Brazilia pentru organizarea Cupei Mondiale, subliniind că brazilienii sunt foarte simpatici: “Bravo, Brazilia. Bravo, FIFA. Brazilienii sunt foarte simpatici, chiar dacă nu am avut mult de-a face cu ei, pentru că treaba jucătorilor este să mănânce, să doarmă şi să se antreneze”.