Olandezii şi-au adjudecat medaliile de bronz

0
311

Brazilia – Olanda 0-3

Stadion: Nacional – Brasilia, spectatori: 68.034.

Au marcat: Van Persie 3’ pen., Blind 16’, Wijnaldum 90+1’.

J. Cesar – Maicon, T. Silva, D. Luiz, Maxwell – Paulinho (Hernanes 57’), L. Gustavo (Fernandinho 46’) – Ramires (Hulk 73’), Oscar, Willian – Jo. Selecţioner: Felipe Scolari.

Cillessen (Vorm 90+3’) – Kujt, De Vrij, Vlaar, Indi, Blind (Janmaat 70’) – Wijnaldum, De Guzman, Clasie (Veltman 90’) – Van Persie, Robben. Selecţioner: Louis van Gaal.

Cartonaşe galbene: T. Silva 2’, Fernandinho 54’, Oscar 68’ / Robben 9’, De Guzman 36’.

Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria).

Naţionala Olandei n-a avut nici o problemă în a câştiga finala mică a CM, aplicându-i gazdei Brazilia o nouă înfrângere la scor, după acea umilinţă fără margini din semifinale, 1-7 cu Germania.

A fost 3-0 la finele unui meci controlat autoritar de “Portocala mecanică”, care a cucerit astfel prima medalie de bronz din istorie la un turneu final de CM.

Van Persie a deschis scorul în minutul 3, dintr-un penalty acordat eronat de algerianul Djamel Haimouidi. Cel mai bun arbitru african al anului 2012 a mutat în suprafaţa de pedeapsă un fault căpitanlui Thiago Silva la Robben! Plus că n-a observat nici faptul că Silva se afla în calitate de ultim apărător, ceea ce presupunea o eliminare, nu doar un cartonaş galben.

De la un ofsaid la fotografie a pornit golul de 2-0. Wijnaldum, găsit în flancul drept, a centrat în “gura” porţii, David Luiz a respins aiurea cu capul, iar Blind a înscris primul său gol la naţională, la selecţia cu numărul 19.

Wijnaldum a stabilit scorul final în prelungiri, dintr-un “assist” semnat de Janmaat.

Omul meciului a fost desemnat Robben.

Wesley Sneijder s-a accidentat la încălzire şi a fost înlocuit în formula de start de către De Guzman, fiind pentru prima dată, de la Mondialul din 2006, când mijlocaşul în vârstă de 30 de ani nu se regăseşte printre titularii formaţiei batave.

De cealaltă parte, pe banca de rezerve a stat şi Neymar, accidentat, el fiind aclamat de întreg stadionul. În schimb, selecţionerul Luiz Felipe Scolari a fost îndelung huiduit.

De-a lungul acestui turneu final, selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a folosit toţi cei 23 de jucători din lot, fapt nemaiîntâlnit în istoria Cupei Mondiale.