Locul 8 în Europa, pentru Echipa de prim ajutor a Crucii Roşii Române Filiala Dolj

0
365

Echipa de prim ajutor a Filialei de Cruce Roşie Dolj s-a clasat pe locul al optulea la Convenţia Europeană de Prim Ajutor (Face 2012 ), care s-a desfăşurat la Dundalk – Irlanda, în perioada 5-8 iulie 2012, la care au participat 23 de echipe, reprezentând 22 de ţări din Europa (Italia a avut înscrise două echipaje).

Echipa de prim ajutor a Crucii Roşii Dolj care a intrat în concurs i-a avut în componenţă pe Larisa Florentina Enuca, Diana Tatiana Guţă, Cristiana Daniela Conu, Cătălin Ionuţ Conu, Ionuţ Prohasca, Dănuţ Adrian Dumbravă şi a fost pregătită de medicul Dragomir Oana. Alături de ei s-au aflat şi dr. Voicescu Mihai, reprezentantul Sediului Central al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română, şi Maria Vintilă, directorul Filialei de Cruce Roşie Dolj.

“Crucea Roşie Irlandeză a asigurat organizarea şi desfăşurarea întregii activităţi în condiţii optime pentru participanţi. Prima zi a fost de socializare, am petrecut şi o seară irlandeză cu muzică şi dansuri tradiţionale, iar cea de-a doua zi a fost foarte densă. Au avut loc seminarii şi ateliere cu tematică de prim ajutor şi Drept Internaţional Umanitar, şedinţe tehnice pentru juriu şi pentru liderii de echipe şi deschiderea oficială a Convenţiei, cu parada echipelor”, au povestit membri echipei doljene.

“Concursul propriu-zis s-a desfăşurat în 7 iulie, între orele 10.00 şi 19.30, pe un traseu de 8 km lungime, pe care au alternat probele de prim ajutor – 13 la număr, cu cele de relaxare – 6 şi de odihnă – 5. Fiecare caz de prim ajutor a avut între trei şi şapte victime”, a precizat maria Vintilă, directorul Crucii Roşii Dolj.

“Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în seara aceleiaşi zile, iar echipa care a reprezentat Crucea Roşie Română, respectiv Crucea Roşie Filiala Dolj, s-a clasat pe locul al optulea, după echipele care au reprezentat Italia, Austria, Armenia, Germania, Norvegia, Anglia, Bulgaria, dar înaintea altor echipe puternice, precum Belgia, Muntenegru, Slovacia, Finlanda, Olanda, Elveţia, Polonia, Franţa, Rusia sau Serbia”, a mai spus aceasta.