Craiova, reprezentată la Campionatul Mondial al echipelor canine de salvare

0
489

Reuşită de excepţie a României prin Centrul de Educare Canină Craiova, care s-a calificat la cel mai important eveniment chinologic mondial al anului. Este vorba de Campionatul Mondial al Echipelor Canine de salvare, organizat între 22 şi 26 august a.c., în localitatea Zatec din Cehia.

Succesul Clubului de Salvare Craiova nu este deloc întâmplător. Actualul lot naţional are în componenţă 90% membri ai Centrului de Educare Canină din Craiova, antrenaţi şi selecţionaţi de trainerul internaţional Liviu Ionescu. Acesta este primul club din România care a pus bazele specialităţii „Câine de Salvare” după modelul de lucru internaţional al Federaţiei Chinologice Internaţionale. Pe lângă numărul mare de competiţii la care a luat parte, Centrul de Educare Canină a participat la acţiuni de căutare a unor turişti din munţii Parâng şi Bucegi şi la inundaţiile devastatoare din 2005 şi 2006.

În ultimii ani câinii din Craiova au reprezentat cu succes România la 12 exerciţii NATO şi U.E., precum şi la peste 50 de examene de lucru şi competiţii canine. De mai bine de 10 ani, Centrul din Craiova derulează şi o serie de proiecte naţionale educaţionale având ca beneficiari copiii – respectiv câinii de terapie şi câinii ghizi pentru persoane cu dizabilităţi.