Ştiinţa şi-a stabilit două amicale în stagiul din Austria

0
612

Universitatea Craiova s-a reunit luni, după două săptămâni de vacanţă şi a început antrenamentele sub comanda lui Costel Gâlcă, la cantonamentul „Ilie Balaci” din Lunca Jiului. Juveţii vor rămâne acasă până pe 16 iunie, pentru ca între 17 iunie şi 1 iulie să efectueze un stagiu de pregătire în Austria,  la Neustift Im Stubaital.  În stagiul din Austria, Universitatea Craiova va disputa câteva meciuri amicale, iar primul dintre adversari este vicecampioana Poloniei, Slask Wroclaw, pe care Ştiinţa o va întâlni pe 26 iunie. Dacă oltenii vor pica la tragerea la sorţi din Conference League tocmai cu leşii, amicalul se va anula.

Pe 30 iunie, Ştiinţa are stabilit un alt meci de verificare, acesta fiind cu cehii de la FK Jablonec, adversari ai CFR Cluj în grupele Conference League în urmă cu 3 ani. La echipa care a câştigat play-out-ul campionatului Cehiei a jucat şi Bogdan Vătăjelu, sub formă de împrumut de la Sparta Praga. Jablonec are un lot evaluat la aproape 8 milioane de euro din care face parte şi veteranul Hubschman (42 de ani), care a jucat zece ani pentru Şahtior Doneţk, sub comanda lui Mircea Lucescu. Jablonec tocmai l-a demis pe antrenorul Radoslav Latal, fostul internaţional ceh, adversar al Universităţii Craiova în 1992 în dubla din Cupa UEFA cu Sigma Olomouc, adjudecată de cehi (0-1 şi 1-2).

Costel Gâlcă are parte de un lot restrâns în prima săptămână de antrenamente, iar compartimentul cel mai afectat este cel defensiv. Antrenorul Ştiinţei a apelat la mai mulţi jucători de la echipa a doua a clubului pentru a-şi putea desfăşura şedinţele de pregătire. Portarul Matei Goga, fundaşii Denis Benga, Bogdan Buşe şi Florin Gaşpăr, mijlocaşii Robert Lăpădătescu şi Robert Petculescu şi atacanţii Mihai Ninaci şi David Barbu s-au alăturat primei echipe pentru următoarea perioadă, unii dintre ei urmând să facă parte şi din delegaţia deplasată în stagiul din Austria.

 Lotul pe care-l are la dispoziţie Costel Gâlcă în această perioadă:  

Portari: L. Popescu, S. Lung jr., Lazar, Goga.

Fundaşi: Vlădoiu, Benga, Gaşpăr, Buşe.

Mijlocaşi: Screciu, Căpăţână, Baiaram, Creţu, Houri, Danciu, Lăpădătescu, Petculescu.

Atacanţi: Mitriţă, Ivan, Markovic, Trică, Bană, Koljic, Ninaci, D. Barbu.