Putin: “Ruşii şi fotbalul, dragoste la prima vedere”

0
393

Astăzi a luat startul cel de-al 21-lea Campionat Mondial din istorie, primul găzduit de Rusia. Festivitatea de deschidere a fost programată pe arena Lujniki, înaintea primului meci, Rusia – Arabia Saudită. Portarul spaniol a prezentat trofeul, iar Ronaldo a apărut alături de mascota Zabivaka. Apoi, au susţinut recitaluri celebrul Robbie Williams şi soprana rusă Aida Garifullina, de la Opera Naţională din Viena. Spectacolul a fost unul deosebit, dar marcat şi de un moment neplăcut, cântăreţul britanic arătând degetul mijlociu către camere de luat vederi în timpul unei melodii.

Au ţinut discursuri preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al FIFA, Giani Infantino.

“În numele poporului rus, întâmpin toţi fanii prezenţi, la fel pe cei de care ne urmăresc din faţa televizorului şi pe internet. Salut întreaga familie a fotbalului prezentă la acest turneu planetar. Acest demers sportiv extraordinar e găzduit de Rusia pentru prima oară. Ruşii iubesc fotbalul, a fost dragoste la prima vedere de la primul meci jucat aici în 1827. Am muncit mult pentru a putea să ne ridică la înălţimea acestui eveniment şi pentru a întâmpina membrii lumii fotbalistice aşa cum trebuie. Ne bucurăm de prezenţa fanilor din toate oraşele Rusiei. Fotbalul are miliarde de fani pe toate meridianele şi de fapt oriunde trăiesc oameni avem fotbal. Acest sport ne aduce împreună într-o singură familie. Marea putere a fotbalului uneşte indiferent de limbă sau rasă. E datoria noastră să păstrăm această unitate. Doresc succes echipelor şi o experienţă de neuitat fanilor din lumea întreagă. Bine aţi venit în Rusia!”, a spus Putin.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a declarat: “Dragi prieteni, bine aţi venit la Cupa Mondială din Rusia. De astăzi, pentru o lună, fotbalul va cuceri Rusia, şi de aici fotbalul va cuceri întreaga planetă. Mulţumim domnului Putin, mulţumim Moscova, mulţumim Rusia!”