Dolj: 2000 de gospodării fără energie electrică, două acoperișuri smulse și copaci doborâți, în urma furtunii de aseară

0
318

Furtuna puternică ce a măturat Doljul, aseară, a făcut ravagii atât în Craiova, cât și în alte localități din județ. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, un acoperiș de bloc în Craiova și unul în Filiași au fost smulse și 2000 de consumatori din Băilești, Goicea și satul Meteu, comuna Brădești, erau azi-dimineață, la ora 6.00, fără energie electrică. Echipele de intervenție lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

Asfel, potrivit reprezentanților ISU Dolj, aseară, pompierii au intervenit în Craiova la degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil, la un acoperiș de bloc smuls de vânt în cartierul 1 Mai şi la evacuarea apei din 3 pasaje rutiere și o intersecție. IPJ Dolj a asigurat măsuri de monitorizare și dirijare circulație. În Calafat s-a evacuat apa dintr-un beci inundat. În Filiași s-a degajat un copac căzut pe carosabil şi un acoperiș de bloc, fiind evacuată și apa din 3 curți. În Ciupercenii Noi s-a intervenit pentru degajarea unui copac şi a unui stâlp de curent electric care au căzut pe carosabil. Copaci doborâți de furtună au fost și în Galicea Mare, Vârtop, Cerăt, Poiana Mare, Mischii și Ghercești.

În ceea ce priveşte rețelele electrice, la ora 6.00, azi-dimineață, situația se prezenta astfel:

LEA 20 kV Filiași – Almăj: sat Meteu – 150 consumatori întrerupți;

LEA 20 kV Nedeia L3 Băilești: Goicea – 450 consumatori întrerupți;

LEA 20 kV Băilești – Oraș: Băilești – 1400 consumatori întrerupți.

Este în vigoare o avertizarea hidrologică emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor Bucureşti care instituie pentru pârâul Teslui Cod Portocaliu, fenomenele vizate fiind scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri cu depășiri ale Cotelor de Apărare până astăzi, la ora 24.00. ISU Dolj a transmis, ieri, măsurile de monitorizare către toate comitetele locale pentru situații de urgență, riverane pârâului Teslui și după caz executarea misiunilor de protecție și intervenție. S-a instituit permanenţa la nivelul instituţiilor cu atribuţii, componente ale Sistemului Local de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea în perioada vizată de avertizarea hidrologică.

În plus, până mâine dimineață, Doljul rămâne sub avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată.