Leii, din nou în iarbă

0
234

Fără internaţionalii Ivan, Băluţă şi Screciu, lotul Ştiinţei s-a reunit, a efectuat vizita medicală, iar mâine va decola spre Austria, unde va fi în cantonament până pe 7 iulie

1După l-au prezentat pe noul antrenor, italianul Devis Mangia, oltenii s-au reunit pentru a pregăti noul sezon, unul european pentru Craiova, care revine după 17 ani în competiţiile continentale. Primul antrenament sub somanda  lui Mangia s-a desfăşurat la cantonamentul din Lunca Jiului, tradiţionala bază de pregătire a Ştiinţei, nefolosită în ultimii ani. Aceasta este în refacere şi beneficiază deocamdată de două terenuri de dimensiuni normale, urmând ca anul acesta să fie refăcută şi clădirea bazei sportive. La prima şedinţă tehnică, Devis Mangia a avut un staff bogat alături, format din secundul român, Adrian Iencsi, antrenorul echipei satelit, Cornel Papură, antrenorul cu portarii, Cătălin Mulţescu, doi preparatori fizici, un român şi un italian, şi un nutriţionist, tot italian, urmând ca în cantonamentul din Austria să mai ajungă încă un secund din „Cizmă”.

După Bucurică şi Dumitraş, au dispărut şi Mingote, Fajic şi Jazvic

De la primul antrenament au lipsit internaţionalii Ivan, Băluţă şi Screciu, dar şi portarul Vlad, învoit. De asemenea, faţă de sezonul trecut nu au mai apărut: Mingote, Fajic, Jazvic, Bucurică şi Dumitraş, care şi-au reziliat contractele, dar şi Manea şi Măzărache, care vor fi împrumutaţi la Juventus Bucureşti. Au venit în schimb mulţi juniori, de la echipa a doua sau chiar de la cea de juniori under 17, care a câştigat recent Liga Elitelor. De asemenea, s-au întors în Bănie „împrumutaţii” Laurenţiu Popescu (Pandurii), Sergiu Jurj (Hellas Verona), Cristian Dică (Metaloglobus).

Portarul Nicolae Calancea a declarat la revenirea la antrenamente: „A fost o vacanţă frumoasă, acum am revenit la echipă şi ne dorim să prindem grupele Europa League. Totul depinde de noi şi sper ca în campionat să facem o figură mai frumoasă ca anul trecut. Este perioada în care se pune baza efortului în cantonament şi trebuie să fim pregătiţi moral, dar şi fizic pentru a duce tot campionatul. Sper să avem cât mai multe meciuri în picioare şi să luăm maximul de puncte în fiecare meci din campionat. Nu trebuie să ne uităm cu cine jucăm în Europa League, ci trebuie să ne vedem de munca noastră în cantonament. Personal mi-aş dori o echipă mai tare, dar nu depinde de noi asta”.

Popov: “Sunt fericit că voi apuca să joc pe noul stadion”

2După ce şi-a prelungit contractul cu Universitatea, fundaşul Apostol Popov a declarat că este fericit că va continua în Bănie, atât pentru că va evolua în Europa League, dar şi pentru că are ocazia să joace pe noua arenă. „Eu sunt fericit când suporterii sunt fericiţi şi am dat totul pe teren. Vrem să câştigăm toate meciurile şi vrem să facem mai multe din sezonul viitor şi să câştigăm un trofeu. Învăţ română, dar vorbesc foarte puţin. Vor fi trei săptămâni de cantonament, dar trebuie să ne pregătim cel mai bine. Nu contează cu cine vom juca în Europa League, important este să mergem în grupele competiţiei. Noi vom da totul pe teren. Sunt de asemenea fericit că voi putea juca pe stadionul nou” a spus fundaşul de 34 de ani.

Nicuşor Bancu este optimist înaintea unui nou sezon, al patrulea consecutiv pentru el în tricoul Ştiinţei: „ Am simţit şi eu că am avut o vacanţă şi mă bucur. Sper să facem treabă bună cu noul antrenor. Anul acesta o luăm de la zero şi sperăm să obţinem un trofeu şi să ne calificăm în Europa. Sper să o ţin tot aşa şi să nu mai am parte de accidentări. Vreau să dau totul aici pe teren, să am evoluţii cât mai bune şi apoi vom mai vedea. Nici nu m-am uitat peste adversari, dar dacă ar fi mi-aş dori să cădem cu AC Milan. Noi suntem profesionişti şi vom da totul pe teren pentru a câştiga. Deocamdată e foarte bine cu domnul Mangia, este un om de treabă şi sperăm să avem succese împreună. Nu ne gândim ce antrenamente vor fi, toată lumea se aşteaptă la ce e mai greu, dar acolo vom acumula tot ce trebuie pentru ca în campionat să ne facem jocul. E bine că avem adversari puternici în cantonament.”

Tânărul Sergiu Jurj, revenit după împrumutul la Verona, unde nu a avut un an prolific, fiind şi accidentat, a spus că îşi doreşte să rămână în Bănie: „Sunt bucuros că m-am întors în Craiova şi sper să-l impresionez pe noul antrenor. Personal mi-aş dori să rămân în Bănie, deoarece la Verona e greu să faci pasul la seniori şi e important să mă pregătesc bine în cantonament. Vreau să profit de fiecare şansă care mi se oferă. Sunt bine acum după accidentare, am avut norocul că am dat peste medici buni acolo, iar după două luni am început deja să joc”.

Alb-albaştrii se întâlnesc din nou cu Zenit

3Ieri dimineaţă, alb-albaştrii au efectua vizita medicală, la Policlinica pentru Sportivi. Au fost prezenţi 22 de jucători, faţă de primul antrenament lipsind juniorii Mihăilă şi Vadasis.Astăzi, oltenii pleacă în Bucureşti, de unde mâine vor decola spre cantonamentul din Austria, în zona Tirolului. Internaţionalii Băluţă, Ivan şi Screciu se vor alătura lotului săptămâna viitoare. În Austria, alb-albaştrii vor disputa şi câteva meciuri amicale, cu adversari precum: Zenit, Dinamo Kiev, Ludogoreţ sau Dinamo Zagreb. Primul meci de verificare este  vineri, pe data de 23 iunie, cu ruşii de la Zenit, pe care Universitatea i-a întâlnit şi anul trecut, când erau antrenaţi de Mircea Lucescu. Atunci, oltenii s-au impus cu 2-0, goluri: Măzărache şi . Zenit n-a avut un sezon deosebit, terminând campionatul pe locul 3, aşa că Mircea Lucescu a fost înlocuit cu Roberto Mancini.

Jucătorii prezenţi la reunirea Universităţii Craiova:

Portari: Calancea, L. Popescu (revenit de la Pandurii), Dică (revenit de la Metaloglobus).

Fundaşi: Dimitrov, Popov, Kelic, Barthe, Briceag, Hreniuc, Vlădoiu (ultimii 2 de la echipa a doua), Vadasis (de la juniori).

Mijlocaşi: Zlatinski, Mateiu, Gustavo, Bancu, R. Petre, Drăghici, Bârzan, Enache, Buzan (ultimii 3 de la echipa a doua).

Atacanţi: Burlacu, Al. Popescu (de la echipa a doua), Jurj (revenit de la Verona), Mihăilă (de la juniori).

Absenţi: Ivan, Băluţă, Screciu (la loturile naţionale), Vlad (învoit).