Învăţământ „ecologic”, la Craiova

0
196

Grădiniţa cu Program Prelungit „Elena Farago”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, toate din Craiova, au fost cele care au obţinut cele mai mari punctaje în concursul desfăşurat în cadrul proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, organizat de SC „Salubritate Craiova” SRL, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, SC „Eco – Rom Ambalaje” SA şi RAADPFL Craiova. Cei trei câştigători vor beneficia, în perioada următoare, de amenajarea unui spaţiu în incintă.

naturaLa startul competiţiei organizate de SC „Salubritate” s-au înscris 26 de unităţi de învăţământ din Craiova, care au organizat, în luna mai, activităţi didactice în baza materialelor educative puse la dispoziţie de „Eco – Rom” şi SC „Salubritate Craiova”, dar şi ateliere de reciclare creativă, evenimente de promovare a colectării selective a gunoaielor. În perioada derulării programului, grădiniţele şi şcolile s-a implicat şi în strângerea ambalajelor, indiferent de natura lor, fiind colectată o cantitate de circa 6,6 tone.

„Interesul crescut manifestat de unităţile de învăţământ înscrise în acest proiect ne obligă să gândim proiecte noi, pe care să le implementăm în instituţiile şcolare judeţene. Am descoperit, în program, dascăli cu adevăraţi interesaţi de protejarea mediului înconjurător, care insuflă dragostea pentru natură a copiilor. Îi felicităm pe câştigători şi ne dorim să continue această activitate”, a precizat  Mihai Butari, director general al SC „Salubritate” SRL Craiova.