Dezbatere publică pe Legea internshipului în online şi offline

0
232
???????????????????????????????
???????????????????????????????

Prima dezbatere publică asupra proiectului Legii internshipului, elaborat de SGG, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, la ONGFest.

Reprezentanţii societăţii civile şi toţi cei interesaţi să contribuie la definitivarea acestei legi sunt aşteptaţi pe 17 iunie, între orele 13.00-14.00,  în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle (https://www.ongfest.ro/2392/impacheteaza-cauzele-in-care-crezi-si-inscrie-te-la-ongfest-bucuresti/).

La dezbatere vor fi prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai instituţiilor publice, şi partenerii din societatea civilă, care au făcut parte din grupurile de lucru pentru identificarea nevoii de reglementare (Uniunea Studenţilor din România, Forumul Tinerilor din România şi Federaţia Volum).

În cadrul dezbaterii, discuţiile vor viza integrarea persoanelor pe piaţa muncii prin crearea oportunităţilor de internship, contractul şi indemnizaţia de internship, Fondul pentru Acordarea Primei de Angajare pentru angajatorii care transformă contractele de internship în contracte de muncă şi alte teme conexe organizării şi desfăşurării stagiilor de internship în România.

De asemenea, în mediul online, iniţiatorii aşteaptă propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (09.06.2017-18.06.2017).

Proiectul Legii internshipului a intrat în procesul de consultare publică, în concordanţă cu procedurile prevăzute în Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Proiectul legii internshipului poate fi consultat aici: (http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/4894-2017-06-09-proiect-lege-intershipul)

Guvernul României susţine o dezbatere cât mai aplicată cu instituţiile publice şi private, cele de învăţământ şi organizaţiile neguvernamentale, pentru reglementarea programelor de tip internship şi a relaţiei dintre interni şi organizaţia-gazdă.