Actriţa Daniela Ionescu participă, din nou, la Sibiu Fringe Festival

0
88

Sibiu Fringe FestivalActriţa Daniela Ionescu va participa vineri, 17 iunie, la Sibiu Fringe Festival cu performance-ul „Un om tăiat în două de o fereastră”. Reprezentaţia va avea loc de la ora 18.00, într-un spaţiu neconvenţional – şura din Răşinari. Conceptul a pornit de la poemele lui André Breton, eseist şi teoretician al suprarealismului, traduse din limba franceză de Petrişor Militaru.

Prima reprezentaţie a performance-ului a avut loc pe 19 februarie a.c., la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, în cadrul manifestării „Hommage a Andre Breton”, cu ocazia sărbătoririi a 120 de ani de la naşterea acestuia. „Performance-ul păstrează atmosfera creată de poeme, atmosferă în care realitatea se confundă cu visul. Vis, realitate, subconştient care invadează conştientul, fantezie, hazard obiectiv? Acestea toate şi în plus tot ce poate trezi în sensibilitatea spectatorului simţăminte contradictorii, poate angoasă, poate tristeţe, poate libertate totală”, spune Daniela Ionescu.

Anul trecut, actriţa împreună cu Cătălin Miculeasa, student în anul al III-lea la Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii din Craiova, au fost selectaţi pentru Sibiu Fringe Festival cu piesa „Între Duoi” (comedie într-un act, în versuri) de Traian Demetrescu, a cărei primă reprezentaţie a avut loc pe 3 noiembrie 2014, în Salonul Medieval al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.