Serbare de sfârşit de an şcolar cu musafiri bulgari, la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”

0
284

Curtea Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova a devenit, joi seara, neîncăpătoare. Cu mic, cu mare, însoţiţi de părinţi sau bunici, elevii claselor a V-a – a VIII-a s-au adunat la serbarea prilejuită de sfârşitul de an şcolar.

Chiar dacă mai este o săptămână până când şcolarii vor pune ghiozdanele în cui pentru trei luni, conducerea unităţii de învăţământ a organizat evenimentul mai devreme tocmai pentru ca elevii şi profesorii bulgari aflaţi timp de zece zile în vizită la şcoala din Craiova, în cadrul unui proiect Comenius bilateral – „All The World’s A Stage” – să ia parte la bucuria lor.

O adevărată paradă de costume tradiționale, dansuri populare, dar şi moderne, precum şi cântece dintre cele mai vesele au făcut deliciul publicului. De asemenea, cei prezenţi la evenimentul desfăşurat în curtea şcolii au putut admira picturile realizate atât de elevii români, cât şi de către cei bulgari, care ilustrează cele două ţări partenere în proiect – România şi Bulgaria.

“Astăzi are loc serbarea şcolii noastre, pe care am dorit să o organizăm iniţial pe 1 Iunie, de Ziua Copilului. Iată că această amânare a fost binevenită, întrucât timp de zece zile în şcoala noastră se află o delegaţie formată din profesori şi elevi bulgari şi ne bucurăm că vizita lor se va încheia într-un mod atât de plăcut. Elevii noştri s-au pregătit serios pentru a le prezenta colegilor lor veniţi din străinătate cele mai frumoase dansuri şi cântece. Această vizită a delegaţiei din Bulgaria se desfăşoară în cadrul unui proiect Comenius bilateral – „All The World’s A Stage” –, pe care noi îl desfăşurăm împreună cu o şcoală din Varna. Împreună am desfăşurat o mulţime de activităţi prin intermediul cărora am dorit să îi învăţăm mai multe despre obiceiurile noastre, ale românilor, acesta fiind de fapt şi obiectivul proiectului – schimbul de tradiţii şi obiceiuri. Am realizat obiecte hand made, i-am învăţat să confecţioneze sporul casei şi le-am explicat că la noi semnifică bogăţia. De asemenea, atât elevii români, cât şi cei bulgari ne-au arătat cât de talentaţi sunt realizând picturi pe un perete din curtea şcolii care reprezintă cele două ţări – România şi Bulgaria – în viziunea lor. Tot în cadrul proiectului am pus în scenă şi o piesă de teatru. Am lucrat mult împreună, dar sunt activităţi care ne fac plăcere şi ne ajută să aflăm lucruri interesante despre cultura vecinilor noştri bulgari”, a declarat Camelia Buzatu, directorul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica” din Craiova.