Seminarii privind antidiscriminarea în rândul tinerilor din mediul rural

0
261

În perioada mai 2014 – mai 2015, Asociaţia Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă CDCD, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Educaţional pentru Resurse şi Training CERT şi Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală implementează proiectul „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunitățile rurale”.

«Pornind de la o dublă problemă a tinerilor din mediul rural: riscul crescut de a fi supuși discriminării și excluziunii sociale și slaba lor participare cetățenească, proiectul „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunitățile rurale”, are ca scop dezvoltarea personală a tinerilor de la sate și dezvoltarea locală a comunităților rurale prin participare publică a tinerilor la procese de organizare comunitară în trei comune din județul Dolj – Giubega, Galiciuica şi Câmpeni», anunţă organizatorii.

Prin implementarea proiectului „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunitățile rurale” se doreşte însușirea unor tehnici simple de dezvoltare comunitară și personală, pentru creșterea capacității de a lupta împotriva discriminării, de către tineri lideri din cele trei comunități din județul Dolj, precum şi mobilizare și organizare comunitară pentru a începe rezolvarea unor probleme identificate în comunitate, probleme care împiedică dezvoltarea comunitară și perpetuează discriminarea membrilor comunității.

“Rezultatele așteptate includ dezvoltarea cetățeniei active în cele trei comunități, promovarea valorilor democratice și construirea capacității de advocacy a tinerilor cetățeni, creșterea capacității grupurilor vulnerabile din cele trei comune, dezvoltarea ONG-urilor de la nivel local. Principalul grup beneficiar al proiectului sunt 40 de tineri cu vârste între 13 și 30 de ani. În plus, peste 300 de cetățeni vor afla despre proiect și vor primi informații despre organizare comunitară, advocacy, voluntariat. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România, bugetul proiectului fiind de bugetul proiectului fiind de 27.970 de euro”, au mai precizat organizatorii.