„Giovani” și „Edi”, la pușcărie pentru exploatarea unei minore

0
323

Dănuţ Constantin, zis „Giovani”, din Filiaşi, şi Constantin Cincu, zis „Edi”, din comuna Coţofenii din Faţă, trimişi în judecată pentru trafic de minori, în noiembrie 2011, au fost condamnați definitiv la Curtea de Apel Craiova la 6, respectiv 5 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost luată miercuri, 11 iunie a.c., la doi ani după ce ambii inculpați fuseseră achitați de judecătorii Tribunalului Dolj. Polițiștii doljeni n-au reușit însă să-i găsească pentru a-i încarcera.

Reamintim că procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova i-au acuzat pe Dănuţ Constantin, zis „Giovani”, fiul bulibașei din Filiaşi, şi Constantin Cincu, zis “Edi”, din comuna Coţofenii din Faţă, că au profitat de o minoră din comuna Argetoaia, pe care au dus-o în Germania, cu intenţia de a o plasa într-un bordel, însă, pentru că legislaţia din acest stat este foarte strictă în privinţa exploatării minorilor, au ajuns în Italia, unde au forţat-o să practice prostituţia la stradă, în folosul lor.

În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut că, la sfârşitul lunii septembrie 2011, o minoră din comuna Argetoaia, E. D., a sesizat Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova că în noiembrie 2010 a plecat cu Constantin Dănuţ, zis „Giovani”, şi cu Cincu Constantin, zis „Edi”, cu autoturismul lui “Giovani”, în Germania, în oraşul Frankfurt, pentru achiziţionarea unui autoturism, după cum ştia ea. Numai că, ajunşi la Frakfurt, cei doi au intenţionat să o plaseze la un „puf” (bordel) pentru a întreţine relaţii sexuale cu clienţi în folosul lor, însă nu au reuşit, deoarece era minoră, iar legislaţia în Germania este foarte strictă în ceea ce-i priveşte pe minori. Cei doi doljeni şi-au revizuit planurile şi au ajuns cu partea vătămată în Italia, la Roma, unde au obligat-o să practice prostituţia „la stradă” timp de aproximativ o săptămână, însuşindu-şi în totalitate suma de 1.500 euro, obţinuţi astfel. Pentru că fratele minorei, care era tot în Italia, a ameninţat că o să-i denunţe autorităţilor, aceştia au adus-o înapoi, în ţară. În luna octombrie 2011, atât “Giovani”, cât şi “Edi” au ajuns după gratii, însă, ulterior, au fost eliberaţi de instanţă, cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Achitați la Tribunal, condamnați la Curtea de Apel

Pe 26 iunie 2012, judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat soluţia în dosar şi i-au achitat pe cei doi pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor, revocând şi măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au formulat apel imediat după anunţarea hotărârii. Acum, după doi ani de judecată, mai exact, miercuri, 11 iunie a.c., magistrații Curții de  Apel Craiova au admis apelul procurorilor, i-au găsit vinovați pe ambii inculpați și i-a condamnat la pedepse cu executare.

Constantin Cincu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, perioadă din care se va scădea arestul preventiv, de la 01.11.2011 la 31.03.2012 inclusiv, iar Constantin Dănuț a primit 6 ani de închisoare, din care se scade perioada arestării preventive de la 17.10.2011 la 31.03.2012 inclusiv. În plus, judecătorii au mai dispus „confiscarea de la inculpatul Constantin Constantin Dănuţ a echivalentului în lei a sumei de 7.070 euro – la cursul B.N.R. de la data plăţii efective, iar de la inculpatul Cincu Constantin a echivalentului în lei a sumei de 750 euro – la cursul B.N.R de la data plăţii efective. Obligă inculpaţii la plata a câte 1500 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, după cum se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel Craiova.

Numai că, în acest moment, cei doi inculpați sunt de negăsit. Polițiștii doljeni au primit mandatele de executare a pedepsei emise de instanță pe numele lor, însă n-au reușit să-i depisteze. „Până în acest moment mandatele de executare a pedepselor cu închisoarea emise pe numele celor doi bărbați nu au fost puse în executare. Nici unul nu a fost găsit și se desfășoară în continuare activități specifice în vederea prinderii lor”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.