Începe sesiunea specială a BAC-ului

0
133
Se anunţă o nouă săptămână de „foc” pentru elevi. Astfel, astăzi, elevii din clasa a IV-a vor începe Evaluarea Naţională. De joi, 16 mai, vor  demara înscrierile pentru Bacalaureatul special, unde, pe 31 mai, vor fi afişate primele rezultate, în aceeaşi zi fiind depuse şi contestaţiile, acestea urmând să fie soluţionate până pe 5 iunie.
Pe 14 mai, va începe susţinerea probelor din cadrul Evaluării Naţionale, pentru elevii clasei a IV-a, după ce, săptămâna trecută, cei din clasa a II-a au trecut prin acelaşi examen. „Sunt aşteptaţi peste 5.300 de elevi, din Dolj, de la învăţământul de stat, şi 52 de la forma particulară, care să susţină acest test. Prima probă este cea de evaluare a competenţelor în Limba română, iar cea de-a doua, pe 15 mai, va fi pentru Matematică. Durata examinării va fi de 60 de minute, la fiecare test, evaluarea fiind făcută de cadre didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului examen. Rezultatele individuale, obţinute la aceste evaluări, nu se afişează şi nu se comunică public, nefiind înregistrate nici în catalogul clasei. Ele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor, asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al învăţământului doljan.
Şi olimpicii pot participa…
De asemenea, Monica Leontina Sună a menţionat şi faptul că, spre sfârşitul acestei săptămâni, începe şi programul dedicat sesiunii speciale de Bacalaureat: „Absolvenţii de cursuri liceale, care, în perioada de susţinere normală a Bacalaureatului, participă la loturi olimpice şi la competiţii sportive şi artistice internaţionale, se pot înscrie la sesiunea specială, în perioda 16 – 17 mai. Examenele, care vor avea loc la Ploieşti, vor avea următorul program: în zilele de 20 şi 21 mai se vor desfăşura probele de competenţă în Limba română, respectiv, acolo unde este cazul, în limba maternă; 22 mai- competenţele în Limba de circulaţie internaţională; 23 – 24 mai – competenţele digitale; 27 mai – proba scrisă la Limba română; 28 mai – proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului; 29 mai – proba scrisă , la alegere, a profilului şi specializării. Pe 31 mai, vor fi afişate primele rezultate, în aceeaşi zi fiind depuse şi contestaţiile, acestea urmând să fie soluţionate până pe 5 iunie. Până acum, avem, din Dolj, patru elevi care vor participa la această sesiune”.