Astăzi va fi prezentată / Oferta educaţională a Liceului Internaţional cu Predare în Limba Franceză

0
315

Astăzi, în cadrul celei de-a XVII-a ediţie a „Târgului Ofertelor Educaţionale”, ce se va desfăşura la Centrul Multifuncţional, Universitatea din Craiova va face publică oferta educaţională a Liceului Internaţional cu Predare în Limba Franceză pe care l-a înfiinţat în acest an. Deschiderea oficială a standului UCV va avea loc la ora 11.00 şi va fi efectuată de prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Începând cu anul 2015, Liceul Internaţional cu Predare în Limba Franceză, îşi va deschide porţile în vederea diversificării ariilor de interes legate de spaţiul şi cultura francofonă. Astfel, ariile specifice de interes pentru clasele bilingve de franceză sunt Geografia Franţei (clasa a IX-a), Istoria Franţei (clasa a IX-a), Studii Culturale Francofone (clasa a IX-a). Aceste materii sunt predate în limba franceză. La aceste discipline specifice programului bilingv se adaugă opţionalele care fac parte din oferta educaţională a şcolii precum: opţional de dramaturgie, opţional de introducere în marketing şi advertising, opţional de pregătire în domeniul redactării diferitelor tipuri de texte (Successful Writing, Essay Writing, Creative Writing),  opţionalul de cunoaştere şi utilizare corectă a limbii franceze, opţionalul de pregătire pentru examenele DELF, DALF sau opţionalul de integrare în UE.

Şi program after-school…

Pentru clasa a IX-a, Liceul Internaţional cu Predare în Limba Franceză oferă următoarele beneficii pentru anul şcolar 2015-2016: două clase la profilul real, una de Matematică – Informatică şi una de Ştiinţele Naturii; două clase la profilul uman, una de Filologie şi una de Ştiinţe Sociale. Liceul Internaţional cu Predare în Limba Franceză organizează şi program after-school. Programul este proiectat pentru a oferi elevilor servicii de supraveghere după terminarea orelor de curs, programe educative, asistenţă pedagogică, asistenţă psihologică, activităţi recreative, consultaţii, meditaţii etc.

             Universitatea din Craiova, pe filiera francofonă  este abilitată să pregătescă elevii pentru susţinerea bacalaureatului cu menţiunea specială „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Pe parcursul celor patru ani de studiu, se organizează cursuri de „limbă şi civilizaţie franceză” şi de „discipline non-lingvistice” în limba franceză. De asemenea, sunt prevăzute o metodologie  şi probe de evaluare specifice în cadrul examenului de bacalaureat.