Şimnicu de Sus: Ce nu va spune Jana Fulga în campania electorală

0
1528

Primarul în funcţie al comunei Şimnicu de Sus, Jana Fulga, aspiră la un nou mandat. Are concurenţă serioasă, dar şi multă bătaie de cap. Toate au început de la un audit al Direcţiei Generale de Control din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, înregistrat sub numărul 191397/23 iulie 2009. Exact după un an de mandat ca primar. Dacă Jana Fulga poate încerca să mai păcălească alergătorii din satele risipite ale comunei Şimnicu de Sus, nu acelaşi lucru va putea să-l facă cu instituţiile abilitate ale statului. Cum pentru ea învăţăturile de minte nu există, a găsit de cuviinţă să încerce o strategie tenebroasă, prin vize de reşedinţă pentru angajaţii primăriei, care ar urma, astfel, să fie desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii celor şase secţii de votare de pe raza localităţii. Astfel, Veronica Marinescu (referent agricol), cu domiciliul stabil în Craiova, locuieşte, mai nou, conform vizei de reşedinţă, chiar în casa Janei Fulga; Virgil Stăncălie (inginer cadastru), locuieşte la Dumitru Cosmin, angajat al primăriei; Dorina Sârba (secretarul primăriei) şi Voicu Teodora (inginer mediu) locuiesc la Dumitru Aurelia – manager proiecte, angajată a primăriei. Aceste artificii domiciliare cu iz fraudulos nu constituie un semnal, cât dovedesc preocupările „avocatei” Jana Fulga, altminteri suspendată din Baroul Dolj. Cât priveşte gestiunea banului public pe timpul mandatului, asta rămâne o temă de dezbatere electorală. Deocamdată.

Jana Fulga

Doamna avocat şi legea

Cum s-a instalat în fotoliul de primar al comunei Şimnicu de Sus, Jana Fulga a devenit clientul presei locale, în legătură cu preocupările sale originale privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Că între cetăţenii care trebuiau rezolvaţi era, în primul rând, Jana Fulga, care dorea să se îndestuleze prin autoservire, asta era o problemă, nu cea mai mare. În arhivele primăriei au început să fie căutaţi morţii, nu vii. Când s-a apucat „de socoteli”, în august 2008, în vigoare era Ordinul prefectului nr.306/2006 privind componenţa comisiei locale Şimnicu de Sus, în care Jana Fulga nu avea calitatea de preşedinte, ci de membru simplu. Din cauza grabei, a omis exact prevederile legislaţiei în vigoare în materie. Şi de aici începe comedia. Anexa 29, semnată de Jana Fulga, secretarul comisiei şi doi dintre membrii acesteia, fără respectarea formatului prevăzut în Regulamentul aprobat prin HG 890/2005, cu modificările şi completările ulterioare, nu era întemeiată, deoarece revalida persoane preluate din Anexa 23, cărora li se reconstituise dreptul de proprietate, prin acordarea de despăgubiri în una din situaţiile prevăzute de lege. Toate socotelile ei s-au încurcat în instanţele de judecată. Fiindcă prin Sentinţa civilă nr.2141/10 februarie 2009 a Judecătoriei Craiova era anulată parţial hotărârea Comisiei judeţene nr.1262/6 august 2008, iar recursul promovat la Tribunalul Dolj se dovedea inoperant, prin menţinerea sentinţei civile a instanţei de fond. O precizare absolut necesară: există la nivelul comunei Şimnicu de Sus persoane care sunt îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate. Dar nu acestea o interesează pe Jana Fulga, ci, în primul rând, propria persoană. Despre care s-a scris la vremea respectivă chiar în cotidianul nostru.

Numai „împliniri”

Pliantul cu măreţele împliniri ale Janei Fulga ca primar al comunei Şimnicu de Sus, la capătul a patru ani de mandat, o defineşte astfel: om de cuvânt; profesionistă; serioasă; soluţie pentru Şimnicu de Sus, deoarece experienţa îşi are cuvântul. Nu lipseşte îndemnul: votaţi continuitatea. Despre problemele cu instituţiile abilitate ale statului nici o vorbă. Interesantă este repetarea obsesivă a precizării că profesia sa este de „av.”. Adică de avocat. Deşi cea mai precară relaţie a sa a fost chiar cu legea. Şi povestea nu este terminată. Evident că din pliantul menţionat nu lipsesc nici promisiunile electorale pentru viitorul mandat. Destul de timide. Ca un semn că însăşi av. Jana Fulga nu crede că-l va mai obţine. Sau, dacă îl va obţine, ar putea fi întrerupt. Dintre toţi primarii care s-au perindat, în ultimele două decenii, la Şimnicu de Sus, Jana Fulga a reuşit să atragă atenţia prin obsesivele interese personale. Deşi celor care o votaseră în 2008 le mărturisea „că se jertfeşte pentru ei”. După care o pufnea râsul.