Accident în comuna Unirea, lăsat cu încarcerare în arestul Poliţiei

0
455
Un tânăr şi un bărbat reţinuţi de poliţişti pentru comiterea mai multor infracţiuni. O femeie este cercetată pentru încredinţarea unui autoturism pentru a fi condus de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Cazul este mult mai amplu.
Ieri, 13 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au reţinut, pentru 24 de ore,  un tânăr de 19 ani şi un bărbat de 45 de ani, ambii din comuna Unirea, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. În seara zilei de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au fost sesizaţi telefonic, de către un bărbat de 43 de ani, din comuna Unirea, cu privire la faptul că ar fi fost accidentat de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul accidentului. La fața locului s-au deplasat imediat poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului  Calafat, care au stabilit că, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Unirea, bărbatul de 43 de ani ar fi fost accidentat de un autoturism, care, ulterior, şi-a continuat deplasarea către extravilanul localităţii. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient şi cooperant. La scurt timp, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, a fost depistat autoturismul implicat în evenimentul rutier, fiind totodată identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 19 ani, din comuna Unirea. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cel în cauză a fost condus la sediul Poliţiei pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că tânărul în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, poliţiştii au stabilit că autoturismul ar fi fost încredinţat tânărului pentru a fi condus pe drumurile publice de către mama sa, o femeie de 35 de ani, din comuna Unirea, deşi aceasta cunoştea faptul că tânărul de deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, din cercetări , poliţiştii au stabilit că anterior producerii accidentului rutier, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Unirea, tânărul ar fi ameninţat cu acte de violenţă un bărbat de 35 de ani, din localitate. Ulterior, tânărul l-ar fi accidentat pe bărbatul de 45 de ani, care se deplasa în calitate de pieton în aceeaşi direcţie de mers, pe care,  împreună cu tatăl său, un bărbat de 45 de ani, din Unirea, l-ar fi şi agresat fizic, după care au plecat cu autoturismul către extravilanul localității. În urma probatoriului administrat de poliţişti, tânărul de 19 ani şi bărbatul de 45 de ani au fost reținuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.
În cursul acestei zile, cei în cauză vor fi prezentaţi Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă.
De asemenea, poliţiştii efectuază cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pe drumurile publice, femeia bănuită de comiterea faptei, fiind cercetată în stare de libertate.
Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.