România vrea mai mult de 4 meciuri la Euro 2021

0
666
Ministrul Tineretului şi Sportului, craioveanul Ionuţ Stroe, a anunţat că România este dispusă să găzduiască mai mult de patru meciuri la Euro 2021. Stroe a precizat că această propunere a analizat-o cu premierul Ludovic Orban. După decizia amânării turneului final pentru anul 2021, luată de UEFA în contextul pandemiei de coronavirus, unele din cele 12 gazde nu mai sunt dispuse să organizeze partidele, aşa că acestea s-ar putea redistribui. Bucureştiul a primit iniţial dreptul de a găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

“Pot să confirm că Bucureştiul va găzdui în mod sigur cele 4 meciuri din calendarul EURO 2020 care s-a amânat cu un an. Din păcate există în Europa oraşe dintre cele organizatoare care resimt mult mai dur impactul acestei pandemii şi deja au anunţat, oficial sau nu, că au dificultăţi în a-şi onora angajamentul luat pentru anul acesta. În acest context pot spune foarte clar şi limpede că noi ne afirmă disponibilitatea în a prelua organizarea acestor meciuri. Pentru că este o chestiune care ţine de onoarea, ţine de imaginea şi posibilităţile acestei ţări. Acest lucru l-am discutat şi cu premierul Ludovic Orban, l-am comunicat şi preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, cu care am discuţii constante… şi suntem dispuşi să organizăm mai multe meciuri la Bucureşti în EURO 2020”, a spus ministrul, pe Facebook.
Ionuţ Stroe a vorbit recent chiar de organizarea unui turneu final european de România, în duet cu Grecia, cel mai la îndemână fiind cel din 2028.