Arafat: Relaxarea acum poate fi devastatoare

0
600

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă, punând problema asumării unei creșteri accentuate a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Secretarul de stat din MAI a afirmat că o relaxare mai devreme poate duce la rezultate “devastatoare”. 

“Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi”, a declarat Raed Arafat.

Pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile în România, această perioadă urmând să se încheie marţi, ultima zi în stare de urgenţă.

Marți, șeful statului va emite un nou decret, care va intra în vigoare de miercuri și care va prelungi starea de urgență până pe 14 mai.