Să fie calificare la handbal şi victorie la fotbal!

0
305

Într-o zi acaparată în Bănie de semifinala Cupei EHF la handbal, Universitatea Craiova încheie turul play-off-ului Ligii I, întâlnind CSMP Iaşi

Fără gol de trei etape şi învinsă prima dată după 10 meciuri în Liga I, Universitatea trebuie să-şi apere ultimul obiectiv rămas în campionat: locul pe podium, care i-ar asigura prezenţa în cupele europene. Vestiarul pare bântuit de scandaluri însă, care au răbufnit la finalul derby-ului cu FCSB, tocmai prin vocea căpitanulului Alex Băluţă. Acesta a apărut ieri la conferinţa de presă de alături de „inamicul” Devis Mangia, încercând să ofere impresia unei reconcilieri. Mangia a anunţat că din cauza acelor declaraţii Băluţă va rămâne în afara lotului pentru meciul cu CSM Poli Iaşi, în timp ce atacantul a recunoscut că a greşit şi şi-a acceptat pedeapsa. Totodată, antrenorul italian a ţinut să precizeze că nu sunt conflicte cu alţi jucători. „Am auzit multe ştiri incorecte în ultimele zile şi am vrut să le clarific pentru cei care iubesc acest club. Băluţă este un jucător important al Craiovei şi un jucător al echipei naţionale, dar în acest club serios, cu jucători serioşi şi antrenor corect, există reguli şi datorită nerespectării acestor reguli Băluţă a fost exclus din lot pentru acest meci cu Iaşi. După aceea, vom vedea ce se va întâmpla. Nu am nicio problemă cu niciun jucător, dacă se întâmplă ceva, luăm măsuri, apoi de a doua zi tragem linie şi nu avem resentimente, pentru că suntem o echipă şi continuăm împreună. Aceşti jucători au pierdut doar 4 meciuri din 33 şi sunt în cursă pentru două obiective. Nu este vorba de amenzi sau de probleme cu Kelic, Mateiu şi alţii, suntem uniţi şi vom rămâne aşa. Mateiu este în lot, Kelic a avut o problemă fizică. Putem pierde meciuri, dar rămânem o echipă serioasă, un club serios, cu un staff onest. Dacă vrea cineva să creeze false tensiuni, vă anunţ că nu o poate face, noi rămânem uniţi. Eu sunt sigur că Alex Băluţă va reveni mai puternic şi va fi din nou şi la echipa naţională”, a spus Mangia.

Alex Băluţă a păut spăşit, punând izbucnirea recentă, dar şi forma slabă de anul acesta pe seama ofertelor primite în iarnă, cărora nu le-a dat curs, dar care l-ar fi bulversat. „Sunt conştient de greşeala pe care am făcut-o şi îmi pare rău, pentru că am afectat şi vestiarul şi m-a afectat şi pe mine în primul rând, pentru că nu mă simt confortabil în afara lotului, nu mă aşteptam la aceste consecinţe. Am încredere că băieţii vor câştiga acest meci. Mai departe, ce voi face va depinde doar de mine, voi încerca să învăţ din greşeli şi să nu le mai repet, fiindcă am numai de pierdut. Mi-am cerut scuze, am discutat cu Mister şi am lămurit lucrurile, sunt pregătit să o iau de la zero, să uit tot ce a fost şi să mă schimb în bine. Nu am avut o perioadă bună, nu am fost în formă. Am avut oferte şi nu este uşor să refuzi anumite oferte mai bune, am ales cu sufletul să rămân la Craiova, pentru am încredere că putem reuşi ceva. Eu zic că am crescut faţă de anii trecuţi. Mă voi pregăti şi sunt sigur că vor reveni acele prestaţii bune pe care le aşteptau suporterii şi le aşteptam şi eu. Nu sunt demoralizat, chiar dacă nu mi-a fost uşor., m-a ambiţionat şi mai mult ce s-a întâmplat. Trebuie să aducem Cupa la Craiova şi să urcăm mai sus de locul 3” a spus decarul, care nu mai este sigur nici de păstrarea banderolei de căpitan, Mangia anunţând că se va hotărî în curând dacă-i va lăsa rolul de lider atacantului de 25 de ani.

Mitriţă: „Am încredere că vom marca, fiindcă avem nevoie de această victorie”

Despre meciul din seara aceasta, cu CSM Poli Iaşi, Devis Mangia a declarat: „Meciul cu Iaşi este foarte important, dificil, pentru că Iaşi este o echipă foarte bună, a pus mari probleme tuturor, are individualităţi, precum Cristea, Jo, Platini, Qaka, dar şi cu o organizare foarte bună. Fotbalul este ciudat şi orice se poate întâmpla, încă avem două obiective, aţi văzut în ultimele 3 zile în meciurile din Europa ce a fost. Trebuie să dăm un restart şi să intrăm pe teren foarte motivaţi şi vom vedea la final ce va fi. Sunt sigur că suporterii se vor întoarce la stadion, chiar dacă am pierdut şi s-au vândut puţine bilete la meciul cu Iaşi (numai vreo 4.000, n.r.). Nu ne gândim decât să jucăm mai bine”.
Pe lângă Băluţă, Devis Mangia nu va miza cu Iaşiul nici pe Martic şi Kelic, accidentaţi.

Alexandru Mitriţă a prefaţat meciul cu Iaşi şi a discutat şi problema ineficacităţii, el şi colegii săi nemaimarcând de 3 meciuri: „Ne aşteaptă un meci foarte greu, Iaşi se poate lupta cu orice echipă, au jucători foarte valoroşi în atac, mijlocaşi care pasează foarte bine, fundaşi buni. La cum ne-am pregătit, avem şanse mari să câştigăm şi cred că o vom face. S-a vorbit mult că nu mai marchează Băluţă, dar e vorba de toţi. Noi ce din faţă cu mai marcăm aşa cum o făceam înainte, avem nevoie de mentalitatea din prima parte a campionatului. S-a vorbit că noi, atacanţii, am avea ceva unul cu altul, că suntem certaţi, nu este adevărat, suntem foarte uniţi, dar ne lipseşte acel ceva. Am o vorbă, un pas înapoi, apoi doi înainte. Am încredere că vom marca, oricine o va face, fiindcă avem nevoie de această victorie. Nu se pune problema de un număr 9 care ne lipseşte, ci doar de noi. Până la urmă, am pierdut doar meciul cu FCSB anul acesta, nu putem să câştigăm mereu. Am mare încredere că ne vom clasa pe locul 3 şi vom câştiga Cupa. Din păcate, în alte meciuri am pierdut puncte aiurea, cu acele puncte ne băteam la campionat”, a transmis atacantul. Mangia, Băluţă şi Mitriţă au ţinut să le ureze succes handbalistelor Craiovei, care astăzi, de la ora 18, în Sala Polivalentă, dispută returul semifinalei Cupei EHF, contra lui Kastamonu Belediyesi, din Turcia, formaţia din Bănie având de apărat victoria la limită, 23-22, din tur.

Stoican: „Încercăm să profităm de faptul că la Craiova atmosfera nu e grozavă”

Pe banca moldovenilor stau doi fotbalişti care acum două decenii jucau pentru Craiova, Flavius Stoican şi Eugen Trică. Primul a prefaţat duelul de astăzi, spunând că vrea să profite de a atmosfera deloc bună de la Universitatea. „Mergem la Craiova să luăm punct sau puncte. O să fie un joc echilibrat. Sunt convins că o să avem situaţii de a marca, vreau să avem şi eficienţă. Vreau să fim lucizi în faţa porţii, să nu le dăm spaţii şi şansa de a-şi crea ocazii. Sunt convins că vom face o partidă bună. Sper să avem şi noroc, dar, până la urmă, norocul este şi cum ni-l facem. Vom încerca să profităm de faptul că atmosfera la Craiova nu este grozavă. Ne bucurăm că Băluţă nu face parte din lot, este o pierdere mare pentru ei”, a declarat Flavius Stoican, antrenorul principal al CSM Poli Iaşi.

Căpitanul moldovenilor, Andrei Cristea, a spus despre jocul de azi: „Craiova e o echipă bună, dar nu ne sperie. În plus, cu siguranţă, atmosfera de pe stadion va fi apăsătoare, nu e uşor să joci acolo. Cu personalitate, curaj, trebuie să facem însă faţă şi să recuperăm din punctele pierdute până acum. Suntem două echipe rănite. Noi nu am reuşit să acumulăm puncte în play-off, iar Craiova vine după un eşec dureros, cu FCSB”.

Ieri, echipa a doua a Universităţii a pierdut cu 2-0 meciul disputat în deplasare cu Cetate Deva, în etapa a 22-a a seriei C4, în timp ce CSO Filiaşi a câştigat cu 3-1 pe teren propriu partida cu Milenium Giarmata.