Mi-Triţă învinge Iaşiul de unul singur

0
333

Universitatea Craiova – CSMP Iaşi 4-1

A marcat: Alex Mitriţă 18, 45, 55, Dimitrov 90 / Danale 72.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 10.000.

Universitatea Craiova: Calancea 6 – R. Popa 5 (46 Screciu) 7, Gardoş 7, Tiago Ferreira 6 – Dimitrov 8, Mateiu 8, Zlatinski 7, Bancu 7 – Bărbuţ 6 (89 Briceag), Mitriţă 9, Glavina 7 (58 Burlacu) 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Popov, Andre Gomes, Gustavo.

CSMP Iaşi: Koşelev 6 – Sin 5, Mihalache 5, Frăsinescu 5, Panţâru 5 – Cioinac 5, Qaka 6 – Al. Zaharia 5, Platini 5 (76 Jo Santos), Gavrilă 5 (65 Danale) 7 – Kizito 6 (46 Andrei Cristea) 7. Antrenor: Flavius Stoican. Rezerve: Kelava – Ştefănescu, Mihăescu, Pedro Mendes.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti) 7. Asistenţi: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Dragoş Istrate (Bucureşti).

Observatori: Victor Berbecaru (Vâlcea), Cătălin Cursaru (Ploieşti).

Craiova nu a fost niciodată mai conectată la un alt eveniment sportiv atunci când juca Universitatea, dar semifinala handbalistelor din Bănie a luat „partea leului” în Sâmbăta Luminată. Şi a meritat, fiindcă fetele lui Bogdan Burcea au realizat o performanţă istorică, fiind prima echipă din Bănie, indiferent de sport, care joacă o finală europeană. Publicul de la Polivalentă a savurat calificarea, şi-a dublat numărul, şi s-a mutat în apropiere, pe „Ion Oblemenco”, în speranţa că fiesta va continua pe stadion.

Ieşită din cursa pentru titlu, Craiova lui Mangia încerca să-şi apere locul pe podium, ameninţat de puştii lui Hagi, având în acelaşi timp şi „grija” Cupei României. Italianul nu l-a iertat decât verbal pe Băluţă pentru declaraţiile beligerante de la finalul derby-ului cu FCSB, fiindcă l-a lăsat în afara lotului, iar titluar în atac a fost, în premieră, croatul Glavina. Acesta a şi a avut primele tentative la poarta ieşeană, dar s-a împotmolit înainte de a finaliza. În schimb, Bărbuţ a reuşit să tragă la poartă, dar nu şi pe spaţiul ei. Când Iaşiul încerca să fie îndrăzneaţă, Craiova a avut noroc, fiindcă şutul lui Mitriţă a fost deviat de Frăsinescu şi Koşelev n-a mai avut replică. Duelul „poneiului” oltean cu portarul moldovean s-a reluat peste câteva minute, când Koşelev l-a driblat elegant pe atacant, dar acesta a revenit şi i-a „luat şunca din fasole”, fiind faultat la 20 de metri. Deşi se putea spune că era situaţie iminentă de gol, poarta fiind goală, goal-keeper-ul a primit doar galben. Glavina a avut din nou şansa primei reuşite în alb-albastru, dar Koşelev s-a întins şi a împins mingea pe lângă bara din stânga sa. N-a mai fost nimic de făcut pentru portarul ieşean la ultima fază a primei reprize, când starul Mitriţă a trimis în „plafonul” porţii centrarea lui Dimitrov.

Partea secundă a început cu ocazia lui Glavina, care n-a profitat de cursa şi serviciul perfect ale lui Bancu. Şi de fiecare dată când croatul a ratat, Mitriţă l-a răzbunat. A făcut-o a treia oară din penalty, după ce Bărbuţ a fost trântit în careu de Koşelev, la finalul unui contraatac purtat parcă pe aţă de alb-albaştri. Stoican a apelat la pauză la Andrei Cristea, iar căpitanul l-a lobat pe Calancea pentru 3-1, dar golul a fost practic anulat de intervenţia lui Tiago Ferreira, pe linia porţii. N-a mai apărut niciun craiovean ca din pământ peste câteva minute, când Danale a urmărit respinerea lui Calancea şi a redus diferenţa. Sâmbăta Luminată la Craiova a fost încununată în ultimul minut de centrarea lui Briceag şi reuşita lui Dimitrov, apărut pe la bara a doua pentru al doilea gol al bulgarului în acest an.