Craioveanul care a lovit cu maceta în cap un șofer rămâne în arest preventiv

0
230

Craioveanul de 26 de ani care a lovit cu maceta în cap un şofer de 37 de ani rămâne în arest preventiv. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor, stabilind că, la volanul unui Porche Cayenne, craioveanul l-a blocat în trafic, pe pasajul suprateran din Craiova, pe linia de tramvai, pe celălalt şofer, care conducea un Cielo, a luat din maşină o macetă cu care l-a lovit în cap, apoi a dispărut și s-a predat abia după ce hotărârea prin care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele său, a rămas definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să menţină măsura arestării preventive faţă de Alexandru Radu Orbuleţu, craioveanul care a lovit cu maceta în cap un şofer, pe pasajul suprateran din municipiu: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj prin încheierea nr.23 din 2 februarie 2018 pronunțată în dosarul nr. 508/63/2018/a1. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 11 aprilie 2018”, se arată în hotărârea instanței. Inculpatul a formulat contestație, care se va judeca săptămâna viitoare, mai exact pe 17 aprilie a.c., la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Alexandru Radu Orbuleţu, în vârstă de 26 de ani, din Craiova, cunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În rechizitoriu, anchetatorii au reţinut faptul că, „pe 26.01.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe pasajul suprateran, din apropierea hotelului Ramada, din Craiova, la volanul autoturismului marca Porsche Cayenne, cu numărul de înmatriculare B 121 KEV, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a avut un incident în trafic cu persoana vătămată O G F (n.r. – Olaru George), care conducea autoturismul marca Daewoo Cielo, pe care l-a determinat sa pătrundă cu autoturismul pe linia de tramvai, după care l-a blocat. Inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a coborât din autoturism şi s-a deplasat către autoturismul persoanei vătămate, adresându-i injurii, după care s-a deplasat la autoturismul său, din care a luat o macetă cu care l-a lovit o singură dată, în zona capului pe O G F, cauzându-i o plagă tăiată-despicată de 7 cm, transversală, în vertex, cu fractură parietală stânga. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului şi a părăsit locul faptei, sustrăgându-se urmăririi penale până la data de 06.02.2018, când s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, după ce, la data de 02.02.2018 judecătorul de drepturi si libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emisese mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, în lipsa inculpatului”.

A lovit victima în faţa soţiei şi a copiilor

George Olaru (37 de ani) a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat în perioada 26 – 29 ianuarie a.c., medicii legişti stabilind că a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora necesită 40-45 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au mai reţinut că inculpatul nu a ţinut cont de copiii şi soţia victimei, aflaţi în Cielo, nici de blocarea traficului în zonă: „Urmare a incidentului produs, soţia persoanei vătămate şi cei doi copii ai acestora, în vârstă de 4 şi, respectiv 6 ani, care se aflau în autoturismul persoanei vătămate, s-au alarmat, totodată circulaţia vehiculelor şi a tramvaielor fiind blocată pe timpul incidentului, producându-se astfel tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Dosarul este acum analizat în camera preliminară a Tribunalului Dolj.