Muzeul Olteniei, gazdă pentru elevi din Băileşti înscrişi la Centrul „Best Life”

0
436

Peste 20 de elevi din grupa pregătitoare a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Băileşti, înscrişi la Centrul social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, au fost incluşi, zilele trecute, într-un program special. Copiii au venit la Craiova, însoţiţi de înv. Paul Vădeanu, pentru a participa la acţiuni specifice vârstei lor şi pentru a vizita Muzeul Olteniei.

Best Life 1O primă acţiune de acest fel s-a desfăşurat la Centrul „Best Life”, în cadrul căreia copiii au fost antrenaţi în jocuri de cunoaştere, coordonate de actorul Marian Răţulescu. Au vizitat apoi Secţia de Știinţele Naturii a Muzeului Olteniei, instituţie de cultură care sprijină constant acţiunile Centrului „Best Life” pe baza convenţiilor de parteneriat. Aici, au vizitat expoziţia de plante şi animale, au intrat în peşteră şi au vizionat un film educativ la Planetariu. „Am beneficiat de deschiderea reprezentanţilor Muzeului Olteniei an de an, astfel încât copiii noştri sunt frecvent implicaţi în ateliere de creaţie şi în alte programe recreative şi educative. Faptul ca ne putem baza pe sprijinul Muzeului Olteniei ne arată ce înseamnă o colaborare frumoasă şi solidă pentru copiii care au nevoie de noi”, au precizat reprezentanţii Centrului social „Best Life”.

Best Life 2Înv. Paul Vădeanu, de la Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti, vorbeşte despre parteneriatul dintre instituţia de învăţământ şi Arhiepiscopia Craiovei, explicând, de asemenea, rolul acestor acţiuni pentru cei mici. «În cadrul parteneriatului pe care îl avem, desfăşurăm deja de câţiva ani o serie de activităţi educative cu elevii de la ciclul primar. Activitatea din această săptămână a constat într-un atelier la Centrul „Best Life”, urmat de o vizită la Secţia de Știinţele Naturii a Muzeului Olteniei. Ambele au avut un impact extrem de important asupra celor 23 de elevi din clasa pregătitoare. Sunt convins că experienţele pe care le-au încercat astăzi i-au transformat într-atât de mult încât să-şi dorească să mai participe la astfel de activităţi şi să le hrănească acea curiozitate specifică vârstei, care nu poate să ducă decât la o dezvoltare armonioasă din punct de vedere social, cultural, la o adaptare a lor mai bună, în contextul societăţii în care trăim astăzi», a declarat înv. Paul Vădeanu.