Peste 5.000 de copii şi tineri participă la atelierele de educaţie financiară

0
256

Banca Comercială Română susţine iniţiativa mondială Global Money Week, campanie care îşi propune să crească gradul de conştientizare financiară a copiilor şi tinerilor, la nivel mondial, inspirându-i să-şi gestioneze banii corect. În acest context, în jur de 100 de angajați BCR care au devenit profesori de educaţie financiară vor derula ateliere interactive în 25 de judeţe pentru aproximativ 5.000 de copii şi tineri, Înscrierile sunt deschise în continuare pentru orice elev sau profesor

Banca Comercială Română se alătură Global Money Week, o inițiativă anuală a organizației non-guvernamentale Child and Youth Finance International din Olanda, lansată în anul 2012. Campania își propune să crească gradul de conștientizare financiară a copiilor și tinerilor, la nivel mondial, și să-i inspire să-şi gestioneze banii corect. Până pe 18 martie 2018, 100 de angajați BCR care au devenit profesori de educaţie financiară vor derula ateliere interactive în 25 de judeţe, pentru peste 5.000 de copii şi tineri.

„Money Matters Matter”

Atelierele vor avea loc în şcoli, licee și universități, dar și la sediile BCR. „Toți cei care participă la aceste ateliere vor intra într-o călătorie în lumea banilor în cadrul căreia va discuta despre nevoi și dorințe, planificare şi buget personal, despre cum îi poate ajuta economisirea să-și îndeplinească visurile, vor învăţa despre principii precum globalizare și consum responsabil. Atelierele le oferă copiilor și tinerilor o experiență completă de învăţare, cu ajutorul metodelor non-formale. Ei vor înțelege mai uşor concepte şi noţiuni financiare, prin joc sau alte metode potrivite vârstei lor, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule”, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național “Școala de bani”.

Tematica acestui an a Global Money Week este “Money Matters Matter”, întrucât pentru o viață mai bună este important să le dezvoltăm copiilor și tinerilor aptitudini care să reducă decalajele sociale și să-i ajute să ia decizii financiare înțelepte. La ediția de anul acesta Global Money Week participă 23.738 de organizații din 137 țări, care vor instrui peste 7 milioane de copii.

***

      Elevii și profesorii se pot înscrie oricând la un atelier, alături de clasa lor la următoarea adresă: https://www.scoaladebani.ro/peroti/inscrieri/.